![Büyükşehir'den Engelliler Günü'ne özel farkındalık yaratan etkinlik](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Buyuksehirden-Engelliler-Gunune-ozel-farkindalik-yaratan-etkinlik-162249.jpg)
Büyükşehir'den Engelliler Günü'ne özel farkındalık yaratan etkinlik
![Tugay muhtarlarla buluştu: Tek derdimiz mahcup olmamak!](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Tugay-muhtarlarla-bulustu-Tek-derdimiz-mahcup-olmamak-162238.jpeg)
Tugay muhtarlarla buluştu: Tek derdimiz mahcup olmamak!
![Kırmızı bayrak alan ilk kent lokantası Torbalı'da](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Kirmizi-bayrak-alan-ilk-kent-lokantasi-Torbalida-162236.jpg)
Kırmızı bayrak alan ilk kent lokantası Torbalı'da
![Denizli: Sizlerle daima dayanışma içinde olacağız](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Denizli-Sizlerle-daima-dayanisma-icinde-olacagiz-162227.jpg)
Denizli: Sizlerle daima dayanışma içinde olacağız
![Tugay, Kınık'ta konuştu: Bu ülkede herkes İzmir'de yaşamak ister!](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Tugay-Kinik-ta-konustu-Bu-ulkede-herkes-Izmir-de-yasamak-ister-162223.jpeg)
GERÇEKİZMİR - Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 Aralık 2024 tarihinde okullara gönderdiği yazı ile ÇEDES Projesi kapsamında okullara cami imamları görevlendirdi. Görevlendirme lise, ortaokul, ilkokul ve anaokullarından oluşan 99 okulu kapsıyor.
Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce okullara gönderilen yazıda ÇEDES projesinin uygulanması istenerek ilçedeki 99 okula görevlendirilen din görevlilerinin listesi de iletildi.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki karar hakkında açıklama yaptı.
Eşki, “ÇEDES uygulamasının, siyasal propaganda yapmak ve ekonominin konuşulmasını önlemekten başka bir amacı olmadığı çok açıktır” dedi.
Eşki, “Bir dinin inandırıcılığını, ibadethane ya da din görevlilerinin sayısı belirlemez. Hele günümüz teknoloji çağında, bu unsurların hiçbir etkisi olmaz. İslamiyet’i siyasete alet etmek, belki küçük bir azınlığı daha da dindar yapabilir; ancak büyük kitlelerle arasına mesafe koymaktadır. Din görevlilerinin itibarını azaltan ve eğitimin içini iyice boşaltan ÇEDES uygulamasının, siyasal propaganda yapmak ve ekonominin konuşulmasını önlemekten başka bir amacı olmadığı çok açıktır. Okulların manevi danışmana değil, daha fazla öğretmene, laboratuvara, sıcak yemeğe ve temizliğe ihtiyacı var” diye konuştu.