Berhan Şimşek hakkında uzaklaştırma kararı!
DEM Parti heyeti İmralı'ya gitti!
Özgür Özel yeni parti için kuruluş dilekçesi verecek
CHP'li gençlerden Nalbantoğlu'na 'dinozor' göndermesi!

GERÇEKİZMİR – Eski CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla mevcut Gençlik Kolları İl Başkanı Efe Orbay tarafından Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu’na yapılan ‘dinozor’ benzetmesine yanıt verdi.
Geçtiğimiz günlerde İzmir İl Başkanlığı’na gelerek görevden alınan İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’e sert eleştiriler yönelten Nalbantoğlu, "Çoluk çocukla siyaset olmaz" ifadelerini kullanmıştı.
İzmir İl Gençlik Kolları bugün yaptığı açıklamada Nalbantoğlu’na ‘dinozor’ göndermesinde bulunurken eski İl Başkanı Kotan’dan yanıt geldi.
Kotan’ın açıklaması şöyle:
CHP Gençlik Kolları İl Başkanının "saygısızlık yapmayız" deyip saygısızlık yaptığı açıklamayı hayretle okudum.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları tarihinde Gençlik Kolları İl Başkanı olarak ilk kez seçilmiş ve "Değişim" olan kurultayda oyunu değişimden yana kullanmış bir kurultay delegesi olarak parti içi meselelerden, içinde bulunduğumuz kaotik durumdan, dava süreçlerinden ve ayrışmalardan tamamen bağımsız olarak söylüyorum ki Rıfat Nalbantoğlu, başkaları gibi sözde değil, içten bir şekilde gençlerin önünü siyasette her daim açan onların bir yerlere gelmesi için en büyük inisiyatifi alan, "Ben olmayayım, benim yerime gençler olsun." diyen, 20.000'i aşkın İzmir Gençlik Kolları üyesinin hemen hemen tamamının yakinen tanıdığı, aklına, fikrine ve siyasi tarzına şahit olduğum ve saygı duyduğum bir siyasetçidir.
Normal şartlarda partiye yeni üye olmuş, yaşadığı ilk kongre döneminde heyecanla tecrübeli ya da makam sahibi siyasetçilerin hangisinin ceketini taşıyacağını bilemeyen, Gençlik Kolları ilçe başkanları tarafından yapılan beş toplantıda atanmasına şerh konulan, yalnızca bir kişi istedi diye meşruluğu tartışılır sözde bir siyasetçiyi muhatap kabul edip cevap vermem. Ancak yaptığı açıklamadaki saygısızlık kabul edilebilir değildir.
Kaldı ki kendisi açıklamasında örgütün iradesiyle seçilen gençlerden olduğundan, yıllardır bayrak astığından bahsetmiş. Örgüt tarafından seçilmişse bu örgüt hangi örgüt, göreve geldiği seçim hangisidir? Beş yıla yakın bir süre İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım ve bu arkadaşı bayrak asmak bir yana, herhangi bir etkinlikte dahi görmedim.
Bizim de kızdığımız, haksızlık yaptığına inandığımız yaşça bizlerden büyük siyasetçiler yıllar içerisinde olurdu. Ama kalkıp bir kere dahi böyle bir saygısızlık yapılmasına müsaade etmedik.
Hepimiz aynı evin çocuklarıyız. Biz gençlere düşen, yıllarca yüz yüze bakacak olmanın erdemiyle toplayıcı olmak. Yaşlarımızdan daha fazla siyasi tecrübeye sahip insanları kamuoyu önünde saygısızlık yaparak eleştirmek hiçbirimizin haddi değil.
|
Berk 21 Temmuz 2026 Salı 01:26
|
|
Aslı 20 Temmuz 2026 Pazartesi 13:40
|






Sayfa başına git