MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eşki 'uyutma yasası'na karşı: Allah’ın verdiği canı asla almayacağım!
Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2024 Cuma 22:06

Eşki 'uyutma yasası'na karşı: Allah’ın verdiği canı asla almayacağım!

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM komisyonunda kabul edildi. Köpeklerin uyutulmasını da içeren yasaya tepkiler dinmezken Bornova Belediye Başkanı Eşki, “İki cihan bir araya gelse ben Allah’ın verdiği canı bu hayvanlardan asla almayacağım” dedi.

GERÇEKİZMİR - Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM komisyonunda kabul edildi.

CHP’li belediyeler sokak köpeklerini uyutmayı da içeren yasaya uymayacaklarını peş peşe açıklarken Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İki cihan bir araya gelse ben Allah’ın verdiği canı bu hayvanlardan asla almayacağım” dedi.

Eşki sosyal medyadan yayınladığı video mesajda şu ifadeleri kullandı;

"Genelde bu tip her duyuruda Değerli Bornovalılar diye başlarız ama bugün tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum basındaki arkadaşlar hayvanlarla ilgili çıkartılacak yasaya karşı bir metin hazırlamışlar onu okumamı istediler.

Ben bir metne bağlı kalmadan çok et bir şey söylemek istiyorum. Bu yasa toplumu tam anlamıyla bölmek için ortaya konak hayvanlardan ziyade insanların bakış açısını değiştirmek için hazırlanmış bir yasa ve bu yasanın hiçbir uygulanabilir yanı yok. Ben çok akademik kelimeler hukuksal dil yerine şunu net bir şekilde söylemek istiyorum. İki cihan bir araya gelse ben Allah’ın verdiği canı bu hayvanlardan asla almayacağım bu yasanın sonuna kadar karşısındayım."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir