MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Evi, dükkanı ve arsası olanlar dikkat: Son gün!
Güncel
1 Haziran 2026 Pazartesi 08:14

Evi, dükkanı ve arsası olanlar dikkat: Son gün!

Konut, arsa ve iş yeri sahipleri için emlak vergisi ilk taksit ödemelerinde bugün son gün. Bugün ödeme yapmayan mükellefler yüzde 3,5 gecikme faiziyle karşı karşıya kalacak

2026 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri için süre doluyor.

Konut, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkulleri bulunan mükelleflerin vergi ödemelerini yapmaları için son tarih bugün. Ödemelerini zamanında yapmayanlar için yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacak.

İNTERNET ARACILIĞIYLA DA ÖDENEBİLİYOR

Emlak vergisi peşin veya taksitle ödenebiliyor. Ödemeler, hafta sonu e-Devlet'e entegre belediyelerin online sisteminden yapılabiliyor. Pazartesi günü ise mükellefler ödemelerini, taşınmazın bağlı bulunduğu belediyeye fiziki olarak da gerçekleştirilebilecek.

EMLAK VERGİSİ'NDEN MUAF TUTULANLAR

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alan şehit yakınları emlak vergisi ödemiyor. Engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de bu vergiden muaf tutuluyor. Vazife malullüğü aylığı alanlar ve sadece bir konutu olan şehitlerin eş ve çocukları da ödeme yapmıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir