MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FED'de deprem: 9 çalışan gözaltına alındı
Güncel
24 Ekim 2024 Perşembe 10:07

FED'de deprem: 9 çalışan gözaltına alındı

ABD Merkez Bankası Yönetim Kurulu, 2020-2023 döneminde cinsel taciz şikâyetleri doğrultusunda dokuz çalışanı disiplin sürecine tabi tuttu. Bu süreçte dört çalışan işten çıkarıldı.

FED'de deprem: Cinsel taciz suçlamasıyla 9 çalışan gözaltına alındı

 ABD Merkez Bankası Yönetim Kurulu, 2020-2023 yılları arasında aldığı 11 cinsel taciz şikayetinin sonucunda  dokuz personeli disiplin kuruluna sevk etti. Dört çalışanın işten çıkarıldığını belirtilirken, cinsel taciz nedeniyle dört personele "son şans" uyarısı verildiği, diğer dört personelin ise "cinsel taciz ve diğer iş endişeleri" sebebiyle işten çıkarıldığı ifade edildi. Kurul, üç cinsel taciz şikayetinin detaylarını paylaştı. Yaşanan iki vakada işlem yapılmadığı, bir diğerinin ise Fed çalışanı olmayan bir kişiye karşı yapıldığı ifade edildi.

FED DİREKTÖRÜNDEN AÇIKLAMA

Wall Street Journal'ın Kasım 2023'te yayımlanan raporunun ardından, Fed Denetim ve Düzenleme Direktörü Michael Gibson ile kıdemli direktör yardımcısı Marta Chaffee, personele cinsel taciz ve misillemenin kabul edilemez olduğunu belirten uyarılar gönderdi. Chaffee, “Cinsel taciz ve misillemenin hiçbir ekipte yeri yoktur” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir