MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fitch Ratings'den İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir kez daha tam not!
Yerel Yönetimler
19 Ağustos 2024 Pazartesi 13:28

Fitch Ratings'den İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir kez daha tam not!

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 26 Mayıs 2017’den beri ‘AAA’ seviyesinde olan ‘en yüksek ulusal kredi’ notunu bir kez daha onayladı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMR - Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu en yüksek puan olan “AAA” olarak bir kez daha teyit etti.

Ülkelerin ve kurumların mali yapıları ile kurumsal performanslarını değerlendiren Fitch Ratings Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings açıkladığı bültenlerle belediyeler dahil kurumların yerel ve yabancı piyasadaki pozisyonu ile bilgilendirmede bulunuyor.

Fitch Ratings yaptığı yeni değerlendirmede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 26 Mayıs 2017’den beri ‘AAA’ seviyesinde olan ‘en yüksek ulusal kredi’ notunu bir kez daha onayladı.

‘AAA’ KREDİ NOTU NE ANLAMA GELİYOR?

“AAA” kategorisi yatırım yapılabilir seviyede ve finansal yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetinin son derece yüksek olduğu anlamına geliyor.

Fitch Ratings ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bağımsız Kredi Profili’ni BB- notundan BB notuna çıkardı.

BORÇLAR İÇİN ‘YÜKSEK RİSK’ UYARISI!

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yapılan değerlendirmede beklenenden düşük gelirler ve öngörülenden yüksek harcamalar nedeniyle borçlarla baş etmede 2024-2028 yılları arasında yüksek risk görüldüğü belirtildi.

BUCA METROSU VE ESHOT DETAYI

Ayrıca raporda yüksek akaryakıt fiyatlarının İzmir’in zarar eden bir taşımacılık şirketi olan ESHOT’un işletme giderleri üzerinde baskı oluşturacağı da belirtildi. Buca Metrosu yapımının ise yüksek enflasyon ve maliyet kısıtlamaları ile karşı karşıya geleceği belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir