MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş! CHP Buca'da kıran kırana yarışın galibi belli oldu
Politika
10 Aralık 2017 Pazar 11:03

Flaş! CHP Buca'da kıran kırana yarışın galibi belli oldu

Sonucu merakla beklenen kongrede mevcut İlçe Başkanı Kaya, muhalefetin desteğini alan Meclis Üyesi Akdağ ile yarıştı. Kongrede İl Başkanı Güven, vekiller ve Başkan Piriştina önemli mesajlar verdi. Gökdemir'in açıkladığı mektup belgesi salonu karıştırdı. Başkan Piriştina'dan jet açıklama geldi. Ardından İlçe Eski Başkanı Gül'ün oğlu Ulaş Gül'ün yaptığı konuşma sonrası arbede çıktı! Adayların konuşmaları sonrası yapılan oylamada Akdağ 2 oy farkla zafere uzandı.

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de ilçe kongreleri maratonu tam gaz ederken Buca’daki yarış nefesleri kesti. 

Sonucu merakla beklenen seçimde 2 adaylı rekabet yaşandı. 

Şirinyer Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongrede mevcut İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, muhalefetin desteğini alan Meclis Üyesi Kasım Akdağ ile yarıştı.  

Kongrenin divan başkanlığını CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem yaptı. CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve çok sayıda partili de kongre için salonda hazır bulundu. 

Parti Üyesi Gökdemir'in açıkladığı 'mektup belgesi' ve İlçe Eski Başkanı Gül'ün oğlu Ulaş Gül'ün konuşmasıyla tansiyonun tavan yaptığı ve gerginlik yaşanan kongrede adayların konuşmalarının ardından listeler belli oldu ve oylamaya geçildi. 

Kıran kırana yarışta kazananı 2 oyluk fark belirledi. 404 delegenin oy kullandığı seçimde 1 oy geçersiz sayılırken, muhaliflerin desteklediği Akdağ 202 oyla zafere uzandı. Kaya ise 200 oyda kaldı. 

Yeni yönetim
CHP Buca'da Akdağ başkanlığındaki yeni ilçe yönetim kurulunda Bayram Bakırtaş, İhsan Bozkurt, Şaduman Büyükbayraktar, Cihan Çimenli, Sadrettin Demir, Kamil Samet Ertaş, Gülsüm Karaçaylaklı, Nevzat Koç, Hacer Meşekoparan, Levent Mete, Hasan Öngel, Kenan Öztürk, Nurhayat Yılmaz, Hasan Tice, Fatma Yıldız ve Meriç Gezer yer aldı. 

İl delegeleri 
Akdağ’ın zaferiyle birlikte Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yanı sıra Dilek Arabacı, Sibel Arat, Ali Arıkan, Doğan Atıcı, Erdoğan Atılmış, Naime Bakışlı, Celal Balıkçı, Hacer Bilgüli, Züleyha Bingöl, Celal Bulut, Eşref Çakır, Ahmet Çınar, Hüseyin Çolak, İlker Dikmen, Harun Düşenkalkan, Yaşar Erdoğdu, Bedri Eren, Lokman Fazla, Filiz Gökberk, Oktay Gökdemir, Ulaş Gül, Yağmur Günaydın, İsmail Gündük, Yusuf Güzel, Ertuğrul İlhan, Serkan Kalmaz, Zaim Karabiber, Ayten Karadağ, Haydar Karakoyun, Orhan Karaoğlu, Kader Kaymaz, Mehmet Orhan Kesken, Nevriye Keyik, Havva Konukseven, Yüksel Köse, Mehmet Kurnaz, Ferhat Kurt, Filiz Meraklı Orhan Moroğlu, Mehmet Nadas, Sabriye Özdemir, Dursun Ali Polat, Adem Polat, Elbeyi Sinan, Şengül Süzen, Hasan Hulki Tan,  Hasan Tan, Hacer Taş Gültepe, Fatma Tosunoğlu, Ekrem Turan, Orhan Tuturmaz, Timur Yıldız, Sergül Yıldız, Fatma Yıldız ve Deniz Yücel de il delegesi oldu.

Kaybeden listede kimler vardı? 
İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın ilçe yönetim kurulu listesi: Raif Ataman, Ergün Aydın, Eyüp Bayer, Merve Doğan, Birgül Erdoğan, Mehmet Gündoğdu, Güven Karahan, Fevzi Kaya, Barış Kılıç, Murat Nazlı, Turgut Nihşah, Orhan Rüzgar, Buse Temel, Habibe Türk Hafize Utkan, Mehmet Yıldırak

İl delege listesi: İrfan Acun, Selvi Aladağ, Aga Albayrak, Mızrap Altay, Hüseyin Ateş, Emre Aykut, Ülkün Basut, İsmail Bekiroğlu, Derviş Benk, Ester Bulut, Suat Bulut, Tiryaki Dilek Çiçek, Okan Düzova, Saliha Fakı, Ercan Geçgel, Haydar Göktepe, Buğra Gürsel, Aydoğan Hepdemirgin, Murat Işık, Necati İmam, Nurten Kafa, Nesrin Kandemir, Abidin Zeynel Karabay, Muzaffer Kater, Çağdaş Kaya, Hüsnü Kaya, Erhan Kılıç, Özgür Koç, Gülten Koçak, Cemal Köyel, Zahide Kurun, Mehmet Nadas, Nadir Naliç, Suat Nezir, Seda Oğuz, Sinan Öğüt, İsmail Öznur, Barış Özreçber, Ebru Duygu Pamuk, Levent Piriştina, Hasan Sağlam, Hasan Serindağ, Mehmet Solmaz, Zaman Suyer, Necla Şahin, Özgür Şimşek, Tekin Tanyeri, Işıl Tezcan, Ayşe Topaloğlu, Burcu Uğraş, Turan Uğuz, Şenol Yeltekin, Yılmaz Yıldız, Hemengül Yılmaz, Gözde Yiğit, Helin Yüzerİl Delege listesi: Dilek Arabacı, Sibel Arat, Ali Arıkan, Doğan Atıcı, Erdoğan Atılmış, Naime Bakışlı, Celal Balıkçı, Hacer Bilgüli, Züleyha Bingöl, Celal Bulut, Eşref Çakır, Ahmet Çınar, Hüseyin Çolak, İlker Dikmen, Harun Düşenkalkan, Yaşar Erdoğdu, Bedri Eren, Lokman Fazla, Filiz Gökberk, Oktay Gökdemir, Ulaş Gül, Yağmur Günaydın, İsmail Gündük, Yusuf Güzel, Ertuğrul İlhan, Serkan Kalmaz, Zaim Karabiber, Ayten Karadağ, Haydar Karakoyun, Orhan Karaoğlu, Kader Kaymaz, Mehmet Orhan Kesken, Nevriye Keyik, Havva Konukseven, Yüksel Köse, Mehmet Kurnaz, Ferhat Kurt, Filiz Meraklı Orhan Moroğlu, Mehmet Nadas, Sabriye Özdemir, Levent Piriştina, Dursun Ali Polat, Adem Polat, Elbeyi Sinan, Şengül Süzen, Hasan Hulki Tan,  Hasan Tan, Hacer Taş Gültepe, Fatma Tosunoğlu, Ekrem Turan, Orhan Tuturmaz, Timur Yıldız, Sergül Yıldız, Fatma Yıldız, Deniz Yücel

KONGREDE NELER YAŞANDI? 


DÜNYAYI BAŞINA YIKARIZ!
Divan Başkanı Erdem yaptığı konuşmada, “FETÖ, AKP’ye hırsızsınız diyor. AKP FETÖ’ye darbecisiniz diyor. Biz de siz ikiniz de haklısınız diyoruz. Genel Başkanımız Man Adası belgelerini açıkladı. Devletin imkanlarını kullanıyorlar. Bizim medyamız yok ama örgütümüz var. Türkiye şu anda Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi tarafından yönetiliyor. Bugün bir belediye başkanımızı görevden uzaklaştırdılar. Hakkında bir sürü isnatta bulundular. Bulundukları isnatların tamamı mahkemeler tarafından takipsizlik almış. Üstelik iktidarın musallat olduğu mahkemeler tarafından… Niye yaptılar bunu? CHP’nin sabrını sınamaya çalışıyorlar. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na nasıl ulaşırız, nasıl ekarte ederiz hesapları yapıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun kılına zarar getirmeyi düşünenin dünyayı başına yıkarız” dedi. 



SONUÇLARIN NEDENİ İLÇE ÖRGÜTLERİDİR!
İl Başkanı Güven, “Buca İlçe Örgütü İzmir’imizin en dinamik, en aktif örgütlerinden bir tanesi. Çağrıldığında her şeye yetişen bir örgüt yapısına sahip. Ben huzurlarınızda belediye başkanımıza, meclis üyelerine, kadınlarına, gençlerine teşekkür ediyorum. Buca var olduğu için il olarak kendimizi güçlü hissediyoruz. Buca olduğu için kendimizi güçlü hissediyoruz. Tüm ilçe başkanlarımız ve örgütlerimizle siyaset yapmaktan onur duyuyorum. İzmir’de aldığımız sonuçların nedeni ilçe örgütlerimizdir. Referandumda çıkan sonucun nedeni olmuşlardır. Bu kolay olmamıştır” açıklamasında bulundu.



İZMİR CHP’NİN KALESİ DEĞİLDİR!
İzmir Milletvekili Bakan, “Bugün iktidarda olan parti AK Parti’nin kökeni milli görüştedir” diyerek Türkiye’nin yakın siyasi tarihi hakkında bilgiler içeren bir konuşma yaptı. Bakan ayrıca, “İzmir CHP’nin kalesi değil. Bunu aklınızda çıkarın. Cumhuriyet kurulduğundan itibaren çok partili hayatta sağ partiler de kazandı. Cumhuriyetin ilke ve değerlerinde bir araya gelmezsek merkez sağı bizimle birlikte hareket etmeye davet edemezsek İzmir’de CHP’nin işi kolay değil” dedi.



PİRİŞTİNA’DAN KAYA VE AKDAĞ’A TEŞEKKÜR
Belediye Başkanı Levent Piriştina, “İlerleyen dönemlerde üstümüze düşen görevlerden bahsetmeyeceğim. Bugünden bahsedeceğim. Buca’da güzel kongre yapmamızda emeği geçen iki arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Bugün sağ duyulu bir seçim süreci yaşayarak, talip olduğu görev sorumluluğunda örgütün başına geçecek arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar gerçekten bu mücadelede sizler kadar emek verdiler. Bugünkü güzel tabloda payları var. Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Genel başkanımıza kalkan elleri Buca Örgütü kıracaktır. Bizim değerlerimize dokunan karşısında sizleri görecektir. Buca Örgütü bugün salondadır yarın sokaklardadır” diye konuştu.

GENÇLİK KAYA'NIN YANINDA 
Mevcut yönetim lehine konuşma yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe, “Buca’nın genç delegeleri olarak Çağdaş Kaya’ya destek veriyoruz” diye konuştu.  

O BELGELER SALONU KARIŞTIRDI 
Kongrede mevcut yönetimin faaliyetleri için aleyhte söz alan Oktay Gökdemir, Buca Belediyesi’nden Çağdaş Kaya’nın başkanlığı lehine mektup gönderildiğini iddia etti ve belge açıkladı. Gökdemir’in, “Bağımsız bir kongre yapmak zorundayız. CHP delegeleri sandığa gidip özgür iradenizle oy kullanmalısınız. Bu kararda statükoyu korumak için çaba göstermeyin. Bu statükonun bizi getirdiği durum ortada. 67 yıldır iktidar olamıyoruz. Kıyı belediyeleriyle yetiniyoruz. Bizim iktidar olmamız lazım. Tarafsızım diyorlar, seçime karışmayacağım diyorlar. Ama şimdi size belge açıklayacağım. Bu bir ilçe başkanlığımıza Buca Belediyesi tarafından gönderilmiş belgedir. Bu belediye hepimizin belediyesidir. Çağdaş Kaya’nın başkanlığı için gönderilmiş mektuptur. Bu nasıl gönderilir. Biri bunun cevabını versin. Aksini iddia eden varsa çıksın burada konuşsun” dedi. Gökdemir’in sözleri sonrasında salonda gerilim tırmandı, kısa süreli arbede yaşandı. 

PİRİŞTİNA'DAN AÇIKLAMA 
Belediye Başkanı Piriştina, Gökdemir’in iddiasına açıklık getirdi ve “Zarfları getiren kurye CHP İlçe Başkanlığı ile Buca Belediyesi’ni karıştırmış. Verilen sipariş sonrasında Buca doğru, ilçe doğru, başkanlık doğru fakat kurum farklı olunca biz de o zaman fark ettik. Kurum olarak yanlış gönderildi. Faturayı da CHP İlçe Başkanlığı olarak kesilmiş. Bu yanlış da belediyeye tahsilat yapmaya gelindiğinde anlaşıldı. Konu bundan ibarettir. Oy kullanmaya gelmiş delege arkadaşlarımız içlerini ferah tutsun. Bizim görevimiz hak, hukuk ve adalet sağlamaktır” diye konuştu.

İKİNCİ GERGİNLİK
Buca İlçe Eski Başkanı Bektaş Gül’ün oğlu Ulaş Gül, Kasım Akdağ lehine bir konuşma yaptı. Gül açıklaması sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Gül’ün kürsüden ayrılmasının ardından ise salonda arbede yaşandı. Akdağ’a yakın olan Buca Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Kalmaz’ın da aralarında bulunduğu partililer birbirine girdi. Gerginliğin bir partilinin Ulaş Gül’ün konuşmasına gülmesi yüzünden kaynaklandığı öne sürüldü.

Divan Başkanı Erdem duruma müdahale etti. Erdem, "Bu yaptığınız utanılacak bir şeydir. Ayrıca bir daha böyle bir gerginlik tekrarlanırsa bu kongreyi iptal ederim. Böyle bir yetkim var" dedi. Daha sonra adaylar ve divan birlik pozu verdi.

CHP’LİLERİN HEPSİNİ ÖLDÜRMEN LAZIM!
Milletvekili Bayır, “Biz bu kongreleri niçin yapıyoruz? Bu salondaki herkes aynı geminin içindeyiz. Bu gemide herhangi bir isyan çıkarsa ne olur? Gemi batar. Bu kongreler bizim için bütünleşme kongreleri olmalı. Bu partinin ak saçlıları bu partinin artık iktidar olmasını istiyor. Kavga ederek mi iktidar olacağız? Kendimizle uğraşacağımıza AKP ile uğraşmamız gerekiyor. Lozan Antlaşması’nın değiştirilmesi lazım diyor. Biz Lozan’a el sürdürür müyüz? Bizim cesedimizi çiğnemen lazım. CHP’lilerin hepsini öldürmen lazım. 2019’da bu diktatör bozuntusunu al aşağı edeceğimiz umuduyla herkesi selamlıyorum ve sözlerime son veriyorum” diye konuştu.

SEÇİLİRSEM İSTİFA EDECEĞİM!
Aday Kasım Akdağ yaptığı konuşmada, “CHP delesinin tek derdi belediyede taşeron istihdam edilmek olmamalı. Tabi ki delegelerimiz belediyelerimizde işe girecek. İşe almakla veya işten çıkarmakla tehdit edip bunun üzerinden kamu gücüyle bir kongre devşirmek bir cumhuriyetçi, devrimci ve sosyal demokrata asla yakışmaz. CHP’li onurludur. Biz artık yeni bir hayal kuruyoruz. Bunu 2019’da mutlaka gerçekleştireceğiz ve Türkiye yeniden parlamenter sisteme dönecektir. 2019 yılında seçim kaybedilirse Türkiye’nin yeni siyasal sisteminin ne olacağını kimse görememektedir. CHP’liler 2019’da giden kadroyu özgürle seçmelidir. CHP’nin üyeleri kendi içlerinde bunu başaramazsa biz halka bunu nasıl anlatacağız. Nasıl iktidar oluruz? Gelin bunu hep birlikte başaralım. Belediye bizim belediyemiz. Belediyemizin çalışmalarını halka anlatalım. Sokaklara çıkalım, her eve girelim. 1 buçuk yıl boyunca Buca’yı ilmek ilmek örelim. Bu inançla yola çıktık. Gelin el verin. Demokrasi, dayanışma, özgürlükle yeni bir dünya kuralım. Türkiye’nin buna ve CHP’ye ihtiyacı var. Kasım Akdağ olarak söz veriyorum. Demokratik ve adil bir yönetim sergileyeceğiz. Belediyede bir aileden 3-4 kişi çalışması yerine hiç işe girmemiş kişileri istihdam edeceğiz. Bütün CHP üyeleri bizim için özeldir. CHP üyesinin umuduyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceğiz. Umut tacirleri yaptırmayacağız, yapmayacağız. Partinin danışma kurullarını 3 ayda bir toplayacağız. Bugün başkan seçilirsem belediye meclis üyeliğinden istifa edip başkanlık yapacağım. Buca İlçe Örgütü’nü Buca’daki atardamar haline getireceğiz. İlçe örgütleri belediyenin şube müdürleri gibi değildir. Partinin kılcal damarlarıdır. Belediyeyle çatışan değil onunla organik bir bağ kuran, herkesin kendi sınırları içinde kaldığı bir yapıyı işler hale getireceğiz. Benim adaylığım saraylar için değil direnen bu örgüt içindir” dedi.



YETER ARTIK!

İlçe Başkanı Çağdaş Kaya adaylık konuşmasında şu mesajları verdi: Göreve geldiğimden beri heyecanımı yitirmedim. 2 yıllık sürede değerli örgütümle kapı kapı gezdik, gönül gönüle mücadele ettik. Referandum sürecinde örnek bir mücadele gösterdik. Hayır oylarını yükselttik. Yerel iktidarımızı kale gibi sağlam hale getirdi. CHP’nin gençlik kollarından gelen birkaç ilçe başkanından biriyim. Bizler CHP’nin içinden geliyoruz. Bizlerin tırnakların arasında emek var. Kolay ne meclis üyesi olduk ne ilçe başkanı olduk. Bu partinin içinde büyüdüm. Bu partinin barajın altında kaldığında da yanındaydık, iktidar olduğunda da yanındaydık. Bizler bu örgütte büyüyüp artık birilerinin gelip bizim önümüze geçmesine artık izin vermeyeceğiz. Artık kendi evlatlarımızı yemeyi bırakalım. Bizler sizin içinizden geldik. Yeter artık! Niye öteleniyoruz? Beni seçersiniz, seçmesiniz… Burası kazananın kaybedenin olmadığı bir sandık. Beni 2019’daki seçimlerde evde zincirle bağlasalar durmam. Ben CHP neferiyim. Aday arkadaşıma başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir