MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş! CHP'nin İzmir listesi belli oldu
Politika
20 Mayıs 2018 Pazar 11:30

Flaş! CHP'nin İzmir listesi belli oldu

CHP'de kritik Pazar'da MYK toplantısının ardından milletvekili listelerinin son şeklini alacağı PM toplantısı da başladı. Toplantıda oylanan İzmir listesi de belli oldu...

GERÇEKİZMİR - Türkiye 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne kilitlenirken, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kritik bir gün yaşanıyor. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hafta boyunca Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Çetin Osman Budak ve Faik Öztrak’tan oluşan 5 kişilik aday belirleme komisyonu ile yoğun mesai yaptı. 5 kişilik komisyonu aday adaylarıyla yaptığı mülakatlardan çıkan raporlar masaya kondu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu  sabah saatlerinde Çevre Sokak’ta bulunan Parti Okulu’nda, milletvekili listesine son şeklini vermek için son kez buluştu. Bu zirve nedeniyle saat 15.00'te başlaması planlanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yaklaşık 2 saatlik gecikmeyle başladı. 

MYK toplantısının ardından listelerin son şeklini alacağı Parti Meclisi (PM) toplantısına geçildi. MYK'ya paralel olarak yaklaşık 1 saat gecikmeli başlayan PM zirvesinde 600 kişilik milletvekili listesi son şeklini alacak. 

PM'de MYK'da görücüye çıkan İzmir listesi belli oldu ve oylandı. 

İZMİR LİSTESİ 

BİRİNCİ BÖLGE
1 - Murat Bakan
2 - Selin Sayek Böke

3 - Özcan Purçu
4 - Kani Beko 
5 - Mehmet Ali Çelebi
6 - Tacettin Bayır
7 - Ednan Arslan
8 - Sefer İpekli
9 - Kazım Umdular 
10 - Nilay Kökkılınç  

11 - Ezgi Deniz Urunga
12 - Devrim Barış Çelik


İKİNCİ BÖLGE
1 - Kemal Kılıçdaroğlu
2 - Ünal Çeviköz
3 - Kamil Okyay Sındır
4 - Atila Sertel
5 - Sevda Erdan Kılıç
6 - Mahir Polat
7 - Bedri Serter
8 - İdris Yavuz Yılmaz
9 - Ali Engin
10 - Salih Özçiftçi
11 - Mehmet Birlik 
12 - Ebru Okay

KILIÇDAROĞLU İZMİR'İ SEÇTİ 

Süreçte İstanbul'dan aday olacağı yüksek sesle dillendirilen ve 7 Haziran ile 1 Kasım 2015'te yapılan genel seçimlerde ön seçimden çıkarak İzmir Milletvekili olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tercihini yine İzmir'den yana kullandı. Kılıçdaroğlu İzmir 2.Bölge'den 1.Sıra adayı olarak sandığa gidecek. 

CHP'nin İzmir listesinde 2.Bölge 2.Sıra adayı ise Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yurt dışında çok sayıda ülkede çok sayıda kritik görevde bulunan emekli diplomat Ünal Çeviköz oldu. Çeviköz'ü İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ile Atila Sertel takip ederken, Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç da 5.sırada yer aldı. 

1.BÖLGEDE BAKAN SÜRPRİZİ 
CHP İzmir listesinde 1.Bölge'de Murat Bakan sürprizi yaşandı. Listede seçilebilir yerlerde yer almasına kesin gözüyle bakılan İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın birinci sıradan aday gösterilmesi dikkat çekti. Bakan'ı bir diğer İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke takip ederken, Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili Özcan Purçu 3, DİSK Eski Genel Başkanı Kani Beko ise 4.sırada yer aldı. İzmir Birinci Bölge 5.Sıradan ise Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan ve 4.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ilk muvazzaf subay olan CHP PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi aday gösterildi. 

HANGİ VEKİLLER LİSTE DIŞI KALDI? 
CHP İzmir listesinde 2015 yılının Kasım ayında yapılan son genel seçimde parlamentoya giren çok sayıda isim dışarıda kaldı. 

CHP İzmir Milletvekilleri'nden Tuncay Özkan, Musa Çam, Ali Yiğit, Zeynep Altıok ve Mustafa Balbay 24 Haziran'da sandığa gidecek İzmir listesinde yer almadı. Özkan İstanbul İkinci Bölge'den aday gösterilirken, bir diğer İzmir Milletvekili Zekeriye Temizel ise aday adaylığı başvurusu yapmamıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Reşat Gökmen
 21 Mayıs 2018 Pazartesi 12:59
Bucada hıc vekil adayı yok
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir