MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş! İYİ Parti'de kongre tarihi belli oldu
Politika
24 Temmuz 2018 Salı 11:24

Flaş! İYİ Parti'de kongre tarihi belli oldu

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, 12 Ağustos'ta Ankara'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlediği çalıştayda, 24 Haziran'daki seçimlerle ilgili tartışma yaşandı.
Bunun üzerine salondan ayrılan partinin Genel Başkanı Meral Akşener, bir süre sonra geri dönerek olağanüstü seçimli kurultay kararı alındığını açıkladı.

Meral akşener, Twitter’da yaptığı açıklamada ise “Kurultayda aday olmayacağım. Aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Yaşananların ardından sürecin nasıl işleyeceği merak konusu olurken, İYİ Parti Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantının ardından basın mensuplarının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, olağanüstü kurultayda ortak imza ile Meral Akşener'i genel başkan adayı olarak göstereceklerini açıkladı. Çıray açıklamasında kongrenin de Ağustos ayı içinde yapılacağını duyurmuştu. 

İYİ Parti'de delegelerin ortak irade ve imzayla Meral Akşener'in yeniden genel başkan adayı olarak göstereceği kongrenin tarihi bugün netleşti. 

Milliyet'te yer alan habere göre İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, 12 Ağustos'ta Ankara'da gerçekleştirileceğini açıkladı. Türkkan dün gece Akşener ile İstanbul'da da görüştü. 

Edinilen bilgiye göre Akşener görüşmede, "Kurultayımızı toplayalım, kurultayımızı gerçekleştirelim. Tüm teşkilatımız kurultayda konuşsun. Herkes ne istiyorsa söylesin, konuşsun" dedi. 

Kongrede yönetimin delegelere tek bir liste sunmayacağı, "çarşaf liste" uygulamasıyla yeni yönetimin belirlenmesi eğilimi olduğu da bildirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir