MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş! YSK yanlıştan döndü: CHP'de Yüksel yeniden delege
Politika
10 Ocak 2018 Çarşamba 14:39

Flaş! YSK yanlıştan döndü: CHP'de Yüksel yeniden delege

CHP’de dün akşam kurultay delegeliği İl Seçim Kurulu'nda çekilen kura ile düşen İl Eski Başkanı Yüksel yeniden kurultay delegesi oldu. Seçim kurulu yetkilileri, “Kota hesaplarken hata yaptık. Hatayı düzelttik. Yüksel yeniden kurultay delegesi oldu” açıklamasını yaptı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’in kurultay delegeliği 24 saat içinde önce düştü sonra geri verildi.

CHP İzmir’de geçtiğimiz pazar günü çarşaf listeyle yapılan il kongresinde Deniz Yücel ile Utku Gümrükçü yarışmış, ipi Yücel göğüslemişti. Yücel’in anahtar listesinde yer alan il yönetimi ve disiplin kurulu firesiz geçerken, kurultay delegeliği delinmişti.

İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu listeyi delen isimlerden biri olurken, Yücel’in listesinden Kınık İlçe Başkanı İsmail Yıldız liste dışı kaldı.

Yücel'in listesinde kadın ve gençlik kotasına uyulmayınca İl Seçim Kurulu'na itiraz yapıldı. İtiraz sonunda Gümrükçü’nün listesinden Sibel Hür ile Zübeyde Canpolat listeye girerken, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz ile kura sonunda İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’in delegeliği düştü.

Kararın ardından flaş bir gelişme yaşandı.

İl Seçim Kurulu Yüksel’in düşürülmesine yönelik yapılan itirazı değerlendirdi ve kota hesaplanırken yanlış yapıldığını fark etti.

Seçim kurulu yetkilileri Gerçekizmir’e, “Kota hesaplarken hata yaptık. Hatayı düzelttik. Yüksel yeniden kurultay delegesi oldu” açıklamasını yaptı.

Yüksel’in yeniden kurultay delegesi olması sonrası Canpolat delegelikten çıkarıldı.

Öte yandan Yüksel, kurultay delegeliğinin düşmesi sonrası basına yaptığı açıklamada, " Listeye bilgim dışında yazıldım" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 irfan
 10 Ocak 2018 Çarşamba 22:43
Neresinden baksanız skandal! Birincisi Alaattin Bey aday olmadığını zorla yazıldığını söylüyor ve bu durumu açıklarken Ednan Arslan'ın telefonunu Tekin Bingöl'ün açtığını, onun da çekilmeyin dediğini söylüyor. Yalnızca bu durum bile kongreye Genel Merkez müdahalesinin işaretidir. İkincisi zorla aday gösterildim diyor ama Alaattin Bey'in delegelikten düşürülmesiyle ilgili itiraz yapılıyor. Yani ben istemedim ama sağ cebime koyarlarsa hayır demem diyor. Bu da ayrı bir garabet...
 Ömerk
 10 Ocak 2018 Çarşamba 18:54
Milletle dalga mı geçiyorlar. Divana aday olmak istiyorum diye yazılı başvuru yapmamamış bir kişi, istediği kadar oy almış olsun seçilemez, delege de olamaz.
 chp il delegeleri
 10 Ocak 2018 Çarşamba 17:42
1- Alaattin Yüksel ben aday olmadım diye açıkladı 2- Adaylık müracaatı sahte imza ile yapılmış 3- Tüzüğe göre adayın kendisi divana getirip vermesi gerekiyor. 4- Divanda bulunan şahıs Ednan Aslan bunu organize ediyor 5- O zaman istemi dışında yasal olmayan biçimde aday gösterilen kişi, aday olmadığını açıklamasının arkasına, adaylıktan çekildiğini ve bu usulsüzlüğü yapan kişinin istifasının arkasından, disipline verilmesi gerektiğini de açıklamalıydı. 6- Alaattin Yüksel beyden gereğini yapmasını bekliyoruz CHP İL DELEGELERİ
 Konak
 10 Ocak 2018 Çarşamba 14:51
Hahahahahahhaha
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir