MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş karar: İTO seçimleri ertelendi
Ekonomi
24 Eylül 2017 Pazar 09:06

Flaş karar: İTO seçimleri ertelendi

Türkiye genelinde TOBB’a bağlı odalar ve borsalarda seçimleri Nisan 2018’e ertelendi. İzmir’de yapılması planlanan İzmir Ticaret Odası seçimleri de önümüzdeki yıla kaldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Ankara Ticaret Odası seçimlerinin Bakanlar Kurulu tarafından 6 ay ertelenmesinin ardından İstanbul Ticaret Odası için de paralel bir karar çıkmıştı.

İzmir Ticaret Odası’nda da sandık haftasına 'baskın seçim' tartışmalarının gölgesinde girilmişti. Seçimlerin iptal edilip edilmeyeceği merak konusuydu. 

Bakanlar Kurulu’ndan flaş bir karar çıktı. Kurul ülke çapında TOBB’a bağlı oda ve borsalarda seçimlerinin ertelenmesi kararlaştırıldı. Karar, Resmi Gazete’de yayınlanandı.

Buna göre, Ekim ve Kasım aylarında yapılması gereken seçimleri, Nisan 2018’e ertelendi.

Karar öncesinde İzmir’deki TOBB’a bağlı organlarda yönetim kurulu seçimlerinin,  İzmir Ticaret Borsası’nda 6 Ekim 2017, İzmir Ticaret Odası’nda 12 Ekim 2017, Deniz Ticaret Odası’nda 17 Ekim 2017, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda ise 18 Ekim 2017 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştı.

Yayınlanan Bakanlar Kurulu Karanının ardından seçim tarihlerinin yeniden kararlaştırılarak açıklanması bekleniyor.

YÖNDEM: İTO’DA BASKIN SEÇİM FORMÜLÜ TUTMADI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsalarda seçimlerin altı ay ertelenmesinin ardından açıklama yapan İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan adayı Zeki Yöndem, erteleme kararı ile İTO’da daha sağlıklı ve rekabetçi bir seçim yarışının ortaya çıkacağını öne sürdü ve şunları söyledi:

"İTO’da yangından mal kaçırır gibi 5 Ekim tarihinde seçim kararı alınmıştı. Yönetim ‘baskın seçim’ formülü ile rakiplerinin önünü kesmeyi  ve İTO’da meslek komitesi ve meclis üyesi olmak isteyenlere seçim için yeterli çalışma imkanı vermemeyi amaçlıyordu Hüktmetimizin aldığı bu karar daha katılımcı ve demokratik bir seçim ortamının oluşması için çok isabetli olmuştur. Sesimizi duyarak bu kararı alan  Hükümetimize teşekkür ediyorum. Ortak aklı önemsemeyen, ‘ben yaptım oldu’ anlayışı ile bir yere varılamayacağının artık görülmesi gerekiyor. Bütün üyeleri dikkate alan, her alanda eşit şartların yaratılması için çalışan yönetim anlayışına ihtiyacımız var." (Haber servisi, DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir