MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça'da çevre dostu kampanya
Yerel Yönetimler
29 Mayıs 2019 Çarşamba 15:33

Foça'da çevre dostu kampanya

Foça ilçesinde atık pil ve kullanılmış yağ toplama kampanyası 'Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık' sergisiyle başlatıldı. Çöp nitelikli atıklardan öğrenci ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ürettikleri ürünler beğeniye sunuldu.

Halen Foça Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet veren Tarihi Öğretmen Evi bahçesindeki serginin açılışına CHP'li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, daire ve şube müdürleri, öğretmen, öğrenci, kursiyer ve vatandaşlar katıldı. Çöp nitelikli atıklardan üretilenler arasında Foça'nın simgesi fok, 'caretta caretta' cinsi deniz kaplumbağası, merhum sinema oyuncusu Kemal Sunal'ın filmlerinden bilinen eşeği Kadife, zürafa heykelcikleri, yel değirmenleri, dünya atlası, plastik kapaklardan paspas, penguenler, oyuncak bebeklerin saç ve kıyafetleri, öğrencilerin bilgi yarışması için oluşturdukları tablolar, abajurlar, balık ve robotlar dikkat çekti.

Kampanya kapsamında, atık pil ve yağ getirenlere plastik ve naylon poşet kullanımını önlemek için yaptırılan bez torbalar da hediye edildi.

Serginin koordinatörlüğünü üstlenen biyoloji öğretmeni Tülin Taşpınar, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi olarak projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Taşpınar, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında geri dönüşümün önemine dikkat çekmek, doğaya, çevreye daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla öğrencilerimizle birlikte bir sergi oluşturduk. Aynı zamanda doğaya verdikleri zararı önlemek hedefiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği  atık pil yarışmasına Kozbeyli İlkokulu olarak başvurduk. Bu sergiyle birlikte atık pil ve yağ toplama kampanyası da başlattık. Foça Belediyesi'nin yaptırdığı bez torbaları bu kapsamda kampanyaya katılanlara hediye ediyoruz. Büyüklerimizinde küçüklerimizinde çevreye duyarlı bireyle olmasını diliyoruz" dedi.

Taşpınar, kampanyanın 30 Mayıs 2019 akşamına kadar süreceğini kaydetti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir