MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça'da ücretsiz 2 bin kitap dağıtıldı
Kültür-Sanat
26 Haziran 2023 Pazartesi 10:07

Foça'da ücretsiz 2 bin kitap dağıtıldı

Foça ilçesinde düzenlenen 11'inci Geleneksel Kitap Şenliği'nde, ücretsiz olarak 2 bin kitap dağıtıldı.

Foça Kitap Kulübü tarafından Foça Belediyesi'nin desteğiyle 11'incisi bu yıl düzenlenen Geleneksel Kitap Şenliği, Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Şenlikte 2 bin kitap ücretsiz olarak katılımcılara dağıtıldı. Şenliğe katılanlar, seçtikleri bir kitabı ücretsiz olarak aldı ve canlı müzik dinletileri ile güzel bir gün geçirdi. Kitap şenliğinin bir saati yalnızca çocuklara ayrıldı. Çocuklar okumak istedikleri kitabı kendileri seçti.

Foça Kitap Kulübü Başkanı Alptekin Aydın, 16 yıl önce bir avuç kitap okuma gönüllüsünün Ayla Karatekin'in başkanlığında kurduğu kulübün giderek gelişen bir yapı ve artan sayıda kitabı ücretsiz olarak kitapseverlere ulaştırmaya devam ettiğini söyledi.

Kulüp üyelerinin dar bütçelerle, topladığı paralarla kitap aldığına dikkati çeken Aydın, "Ayrıca, çevreden, bağışçılardan gelen kitapları topluyoruz. Bağışlanan kitapları hem halkın alıp okuması için sokak kitaplıklarımıza koyuyoruz hem de talep eden köy ya da ıslahevi kütüphanelerine gönderiyoruz. Senede bir kez de Foça'da meydanda halkımıza ücretsiz dağıtacak şekilde Kitap Şenliği yapıyoruz" dedi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Kitap Kulübü Başkanı Alptekin Aydın'a ve kitap kulübü gönüllülerine emekleri nedeniyle teşekkür etti.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir