MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça'da yanan alanlar fidanla buluşuyor
Yerel Yönetimler
24 Ekim 2017 Salı 13:17

Foça'da yanan alanlar fidanla buluşuyor

Foça ilçesi'nde çıkan yangında küle dönen 100 hektarlık alan ve çevresindeki diğer bozuk alanların yeniden yeşillendirilmesi için toplam 400 bin fidan dikileceği bildirildi.

Foça'nın Kızıldağ Mevkisi'nde, geçen 17 Nisan'da, orman yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle büyüyen alevlere,  İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 50 arozöz, 15 ilk müdahale aracı, 10 su ikmal aracı,  5 dozer, 1 uçak ve 200 den fazla personel ile müdahale edildi. Yangın 24 saatte güçlükle söndürülürken,

100 hektarlık ormanlık alan küle döndü. Yangından hemen sonra İzmir Orman işletme Müdürlüğü ekipleri, enkazı sahadan temizleme çalışmalarına başladı. Ekim ayı ortalarında saha enkazlardan temizlenip, dozerlerle sürülerek, dikime hazır hale getirildi. Yanan alanlara çam, selvi gibi 400 bin fidan dikileceği bildirildi.

Konuya ilgili yazılı açıklama yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, "Biz orman teşkilatı olarak yanan alanları yılı içerisinde tekrar ağaçlandıracağımızı her zaman söylüyor ve söylediğimizi de yapıyoruz. Vatandaşlarımızın için rahat olsun. Ormanlarımız anayasal güvence altındadır. Yanan orman alanlarının bir karışı bile başka amaçlar için kullanılamaz. Foça'nın Kızıldağ Mevkisi'ndeki yanan alanı da İzmir Orman işletme Müdürlüğü ekipleri   geceli - gündüzlü  çalışarak 4-5 ay gibi kısa bir sürede fidan dikimine hazır hale getirdi. Şimdi bu alana ve çevresindeki diğer bozuk alanlara toplam 400 bin adet fidan dikeceğiz. Fidan dikimi için ilk yağmurları bekliyorduk şimdi yağmurlarla birlikte binlerce fidanımız da toprakla buluşacak" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir