MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GEBİP 2017'de İYTE'ye 5 ödül
Güncel
21 Kasım 2017 Salı 20:54

GEBİP 2017'de İYTE'ye 5 ödül

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 39 bilim insanına verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ödüllerinden 5'ini İYTE'li akademisyenler aldı. Böylece İYTE, devlet üniversiteleri arasında en fazla ödül alma başarısını gösterdi.

20 farklı üniversiteden 39 üstün başarılı genç bilim insanı arasından 2017 TÜBA GEBİP ödülüne layık görülen İYTE'den, 5 akademisyen şöyle:

"Fizik bölümünden Doç. Dr. Serkan Ateş, Biyomühendislik bölümünden Doç. Dr. Engin Özçivici, Fotonik bölümünden Doç. Dr. Hasan Şahin, Makine Mühendisliği bölümünden Yrd. Doç. Dr. Murat Barışık, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Gülistan Meşe Özçivici."

TÜBA GEBİP ödülleri doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye'de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001'den beri veriliyor. Özgün ve yüksek talep gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 20 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl 6 bin liralık ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık da sağlanıyor. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir