MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Galatasaray Avrupa Ligi'ne veda etti
Spor
17 Mart 2022 Perşembe 22:50

Galatasaray Avrupa Ligi'ne veda etti

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Galatasaray, ilk karşılaşmada deplasmanda golsüz berabere kaldığı Barcelona'ya 2-1 yenilerek kupaya veda etti.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Galatasaray, Nef Stadı'nda Barcelona'yı konuk etti.

0-0 biten ilk maçın ardından rövanşa da iyi başlayan ve golü bulan Galatasaray, üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti.

Marcao'nun 28. dakikada kaydettiği golle öne geçen Galatasaray, 37. dakikada Pedri'nin golüne engel olamadı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya Barcelona adeta golle başladı ve Aubameyang 49. dakikada Barcelona'yı 2-1 öne geçirdi.

Maçın kalan bölümünde iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve Barcelona sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk yenilgisini alan sarı-kırmızılılar turnuvaya veda etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada van Aanholt’un uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Gomis’in ceza sahasında girip rakibini çalımladıktan sonra çektiği şutta meşin yuvarlağın kaleye gitmesini savunmada Jordi Alba son anda ayağını koyarak engelledi.
10. dakikada orta alandan defans arkasına atılan derinlemesine pasta topun sahibi olan De Jong’un ceza sahasına girer girmez kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden yaptığı vuruş kalenin solundan auta gitti.
28. dakikada Cicaldau’nun sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktası civarına yapılan ortaya Marcao’nun gerilerden gelip altıpas önünde yaptığı kafa vuruşu filelere gitti. 1-0
37. dakikada ceza sahası çizgisinin hemen önünde topla buluşan Ferran Torres pasını bekletmeden ceza alanı içi sol tarafındaki Pedri’ye verdi. Bu oyuncunun Marcao ve Berkan’ı çalımladıktan sonra müsait pozisyondaki plase vuruşu ağlarla buluştu. 1-1
45+4. dakikada Adama Traore’nin sağ taraftan ceza alanına gönderdiği ortaya altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Aubameyang’ın kafa vuruşu üst direkten auta çıktı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir