MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Galatasaray’da yeni seçim tarihi belli oldu
Spor
30 Nisan 2022 Cumartesi 19:07

Galatasaray’da yeni seçim tarihi belli oldu

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, 4-11 Haziran tarihinde seçim kararı alacaklarını söyledi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Elmas, "Pazartesi, seçimle ilgili 4-11 Haziran'la ilgili karar alacağız ve yürürlüğe sokacağız. Galatasaray'da seçim olacak" dedi.

Elmas'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"26 Mart'ta gerçekleşen olağan genel kurul sonrasında ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, geçmişteki örneklerin haricinde Galatasaray'ın önünü açmak ve seçim yapmak üzere üzerimize düşen her şeyi yaptık. Bunu anlamak istemeyenlere söylüyorum, bu seçim olacak.

21-28 Mayıs tarihinin yürürlüğe girebilmesi için, en geç salı gününe kadar yönetim kurulu kararı alınması gerekiyor. Sadece şunu söyledim, bu da yönetim kurulumuzun yeni olduğu bir bilgi olduğu için en azından çok kısa bir süre istişare yapabilmek için izin istedik.

SEÇİM 4-11 HAZİRAN'DA
Tedbirin kaldırılması için yaptığımız başvurunun reddi, 3.46'da bize ulaştı. İki tane tarih bulunuyor, 21-28 Mayıs ve bir diğeri de üyelerimizin topladığı, 4-11 Haziran tarihleri. İki tarih arasında karar vermemiz gerekiyordu. Pazartesi, seçimle ilgili 4-11 Haziran'la ilgili karar alacağız ve yürürlüğe sokacağız. Galatasaray'da seçim olacak.

(Aynı tarihte lise sınavlarının olacağının hatırlatılması üzerine Elmas, "Seçim en fazla 1 hafta ileri atar" dedi)

Bugünkü toplantıya katılmamamız, olağanüstü bir karardır. Aynen toplantının olduğu gibi. Yangın yapmak isteyen, geçmişte yaptıkları hareketleri unutarak, herhangi bir yüz kızarması dahi olmadan Galatasaray Başkanı'na hakaret eden en az 4-5 tane konuşma oldu. Bunlara müdahale etmediği için divan kurulu başkanımıza teessüflerimi ilettim.

"FATİH TERİM DE ÇIKSIN, KONUŞSUN"
Bir çağrım da Galatasaray siyasetinde kendi iradesi olmasa da kullanılmaya çalışılan sayın Fatih Terim'edir, o da çıksın konuşsun. Bütün herkes konuşsun, herkes bildiklerini anlatsın. Galatasaray da bir rahatlasın.

ADAY OLACAK MI?
Başkanlığa aday olsam, net şekilde söylerim. Sizin sormanıza da gerek kalmaz. Seçimin iptalini istesem, idari ibrasızlık için başvururdum. Bu karar eskiden olduğu gibi erken çıkardı ve seçime girebilirdim.

NEDEN İSTİFA ETMEDİ?
Bugüne kadar istifa eden Galatasaray Başkanı yok. Seçim kararı alan bir başkan için de istifa gereksiz bir yol. Mehmet Helvacı'nın konuşmalarını dehşet içinde izledim. Keşke tüzüğü düzgün yapsaydı."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir