MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir Belediyesi'nden 'pazaryeri' açıklaması
Yerel Yönetimler
17 Ekim 2019 Perşembe 12:15

Gaziemir Belediyesi'nden 'pazaryeri' açıklaması

Pazarcıların protestosu sonrası Gaziemir Belediyesi'nden detaylı açıklama geldi, "Binanın zemin kat taban döşemesi üzerine, pazarcı esnafı tarafından mal yüklü araçlarla çıkılarak, statik proje hareketli yük hesap değerinin 4-5 katı fazla yükle yüklendiği tespit edilmiştir. Ayrıca yerinde yapılan incelemede, mevcut döşemelerde yer yer sehimler gözlenmiştir. Bu durum binanın ekonomik ömrünü kısalttığı gibi maddi zararın yanında can güvenliğini de tehdit ettiği tespit edilmiştir" denildi.

Gaziemir ilçesinde kurulan, Gaziemir Kapalı Pazar Yeri'nde, esnafın araçlarıyla pazar yerine girip, tezgahlarına mal indirmelerine yarayan geçit, yıkıldı. Bu alan, başka pazarcılara tezgah açması için kiralandı. Pazarcı esnafı da, yüzlerce kiloluk ürünlerini insan gücüyle taşıdıklarını ve bunun hem enerji hem de vakit kaybına yol açtığını söyleyerek, durumu protesto etti.

"CAN GÜVENLİĞİNİ DE TEHDİT ETTİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR"
Pazarcıların protesto eyleminin ardından Gaziemir Belediyesi'nden detaylı açıklama geldi. Gaziemir Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Binanın zemin kat taban döşemesi üzerine, pazarcı esnafı tarafından mal yüklü araçlarla çıkılarak, statik proje hareketli yük hesap değerinin 4-5 katı fazla yükle yüklendiği tespit edilmiştir. Ayrıca yerinde yapılan incelemede, mevcut döşemelerde yer yer sehimler gözlenmiştir. Bu durum binanın ekonomik ömrünü kısalttığı gibi maddi zararın yanında can güvenliğini de tehdit ettiği tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde hayata geçirdiğimiz uygulamalar sonrası bazı kişi ve kurumlarca kamuoyunu aldatıcı açıklamalar yapıldığı görülmüştür. Pazar yerinde yaptığımız uygulamalar hakkında vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşması için açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.  

Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde bulunan merdiven yangın merdiveni olmayıp, bodrum kat ile zemin katı birbirine bağlayan bir merdivendir. Keza binanın pazar kurulan zemin katı iki yola cepheli ve yanları açık olması nedeniyle yangın merdivenine ihtiyaç bulunmamaktadır. Ayrıca, bu merdiven altının genel geçer kabul gören toplumsal kuralların dışında kullanılmış olmasından dolayı vatandaşlarımız tarafından şikayet konusu olmuştur. Bu gerekçeler nedeni ile merdiven kapatılmıştır.

Binanın zemin kat taban döşemesi üzerine, pazarcı esnafı tarafından mal yüklü araçlarla çıkılarak, statik proje hareketli yük hesap değerinin 4-5 katı fazla yükle yüklendiği tespit edilmiştir. Ayrıca yerinde yapılan incelemede, mevcut döşemelerde yer yer sehimler gözlenmiştir. Bu durum binanın ekonomik ömrünü kısalttığı gibi maddi zararın yanında can güvenliğini de tehdit ettiği tespit edilmiştir. Ayrıca zemin kat taban döşemesi üzerine araç çıkarılmaması için sadece araç rampaları kaldırılmış olup yayalara ait rampalar kullanılmaya devam etmektedir.    

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ozlem askar
 17 Ekim 2019 Perşembe 15:03
Pazar disinda tezgah kurulmasini kaldirmis olamanizi cani gonulden destekliyorum dukkanlarin da apartman girislerini isgali konusunda destekistiyorum pazar yerinde oturuyorum dukkanlarinnisgalinden sikayetciyim yasam alanlarimiz elimizden alinmisndurumda
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir