MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir’de kritik gelişme: 2015 ve 2021 krizlerinin ardından o plan yeniden gündemde!
Yerel Yönetimler
29 Mart 2022 Salı 13:04

Gaziemir’de kritik gelişme: 2015 ve 2021 krizlerinin ardından o plan yeniden gündemde!

İlçede 2015 yılında Şenol döneminde CHP Grubu’nda büyük çatlağa yol açarak, geride kalan yıl Arda döneminde de önce komisyonlarda sonra meclis oturumunda reddedilerek krize neden olan İZBAN hattı ile Akçay Caddesi arasında uzanan hatta belirli adalarda kullanın kararlarının ticaret alanına dönüştürülmesini öngören plan revizyonu yeniden gündeme geldi.

GERÇEKİZMİR – İzmir’in Gaziemir ilçesinde Halil İbrahim Şenol’un başkanlık yaptığı 2015 yılından bu yana tartışma konusu olan plan değişikliği bir kez daha meclis gündemine geldi. 

O dönem Şenol ile partisi CHP grubunu karşı karşıya getiren, mecliste AK Parti’nin desteğine rağmen yaşanan çatlak sonucu CHP’lilerin oylarıyla reddedilen İZBAN hattı ile Akçay Caddesi arasında uzanan hatta belirli adalarda kullanın kararlarının ticaret alanına dönüştürülmesini öngören revizyon geride kalan yıl Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda için de bir kriz konusu olmuştu. 

GERİDE KALAN YIL REDDEDİLDİ 
Gaziemir’de 2021 yılında yine Nisan ayında gündeme gelen önerge komisyonlara gönderilmiş, imar komisyonunun 3 aylık incelemesi sonucu oy çokluğuyla reddedilerek oturumda da aynı şekilde oylanıp reddedilmişti. 

Bu kez dönemin komisyon raporlarında yer alan yüksek kat, bölgenin havaalanı yolu üzerinde olması nedeniyle olası AVM ve benzeri ticaret projelerine verilecek vizenin yol açabileceği trafik sorunu gibi çekincelerin dikkate alınarak yapıldığı plan revizyonu 1 Nisan günü yapılacak ayın ilk birleşimin gündeminde yeniden yer aldı. 

Önergenin görüşülerek ilgili komisyona gönderilmesine ilişkin maddede, “Gaziemir İlçesi, Dokuz Eylül Mahallesi, Hava Eğitim Yolu, Sarnıç Yolu, Akçay Caddesi ve İzban Banliyö Hattı arasında kalan bölgede, 1441 ada 20 ve 34 parseller üzerinde Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Merkez) belirlenmesi, 1/5000 ölçekli Gaziemir 1. Etap Nazım İmar Planı Revizyonu doğrultusunda mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'ndaki kullanım kararları Sanayi Alanı, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, Küçük Sanayi Alanı olan 1441, 1442, 2040 ve 2010 adaların kullanım kararlarının "Ticaret Alanı'na" dönüştürülmesi, yapılaşma koşullarının düzenlenmesi, sosyal-teknik altyapı alanlarının belirlenmesi, ayrıca ulaşım güzergahının sürekliliğinin sağlanması için planlama alanının doğusundaki 15 m'lik imar yolunun 20 m. olarak düzenlenmesini içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu'nun  3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/c maddesi uyarınca  incelenerek karar alınması hk. (Etüt Proje Müd.)” ifadelerine yer verildi. 

Önergenin gündemde yer alması sonrası gözler yaşanabilecek kriz nedeniyle Gaziemir Belediye Meclisi’nin 1 Nisan günü yapacağı oturuma çevrildi.

Oturumda komisyon seçimlerinin de yapılacak olması önerge açısından ayrı bir parantezi de beraberinde getirdi. 

‘ÇAĞLARSU’ DETAYI 
Başkan Arda’ya muhalif meclis üyesi Levent Çağlarsu’nun CHP İl Yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle disipline gönderilmesinin ardından partiden istifa ederek bağımsız kalması sonrası komisyon seçimleri aritmetiği de değişti. Başkan Arda’nın bu kez kendisiyle birlikte siyaset yapan isimleri komisyonlara seçtirebilecek duruma geldiği ve geride kalan yıl muhalif üyelerden oluşan imar komisyonu tarafından reddedilen önergenin bu kez Arda’ya yakın üyelerin çoğunluk olacağı bir komisyon tarafından değerlendirilecek olmasını plan revizyonun gündeme alınmasında etkili olduğu iddia edildi. 

AK PARTİ ONAYLIYOR AMA… 
Oluşan bu fotoğrafa rağmen oturumda AK Parti Grubu'nun 1/5000 plan Büyükşehir Meclisi’nde onaylandığı için teknik olarak buna paralel 1/1000’lik planın da onaylanması gerektiğini savunarak destek vermesi öngörülen revizyonun CHP Grubu için de yine tartışmalara yol açması bekleniyor. Revizyona muhalif görüş plandaki adaların ticari alana dönüştürülmesi durumunda büyük bir rant kapısının aralanacağını ve ilçede büyük bir trafik yoğunluğunun yolunun açılacağını savunuyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir