MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir'de meclis oturumuna yangın haberi damgası!
Yerel Yönetimler
2 Ağustos 2021 Pazartesi 19:33

Gaziemir'de meclis oturumuna yangın haberi damgası!

Gaziemir Belediyesi'ni meclis toplantısı sırasında Sarnıç'ya yangın çıktığının haberi geldi. Gündem maddeleri başlıklarıyla okundu. Oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz, Sarnıç’ta çıkan yangın alanına gitmesi gerektiğini ifade ederek, gündem dışı konuşmaların uzatılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Gaziemir Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı Olağan Birinci Bileşimi Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz idaresinde gerçekleşti.  Meclisin açılış konuşmasını yapan Kırmaz, Türkiye genelinde yaşanan yangınlara dikkat çekerek, “Gaziemir Belediyesi olarak, Manavgat Belediyesine 1 ton hayvan maması gönderdik. Yangınlarda kaybettiğimiz tüm canlarımıza için Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi. Meclis, yangında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla açıldı.

“GAZİEMİR’İN K SINIRLARI YENİDEN BELİRLENİYOR”
30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından, binaların dönüşümü için, ilçe belediyelerin K sınırlarını belirlemeleri ve 5 Ağustos’a kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesi istenilmişti. Gaziemir Belediyesi’nce belirlenen K sınırları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geri dönerek, planlarda revizyona gidilmesi talep edilmişti. Gaziemir Belediyesi K sınırlarını tekrar belirlemek için, önergeyi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk etti.
Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişimi , Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne, Gaziemir Belediyesi’nin ortak olması ve bu amaca yönelik gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi  ve gerektiğinde ortaklığa temsilci ataması yapmak üzere Belediye Başkanı Halil Arda’ya yetki verilmesi, tüm komisyonlardan oybirliğiyle gelen önergeye AK Parti ve MHP’nin ret oyu kullandı. Önerge meclisten oy çokluğuyla geçti.

MECLİS TOPLANTISI SIRASINDA SARNIÇ'TAN YANGIN HABERİ!
Meclis toplantısında Sarnıç’ta bir yangın başlangıcı olduğu haberi gelmesi üzerine, gündem maddeleri, madde başlıkları okunarak oylandı.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Gönen, şehitlere rahmet dileyerek, “Fethiye Belediye Başkanımız 4 gencin ellerinde Molotof kokteyliyle ormanlara gittiğine dair görgü tanığı olduğunu ifade etti. Böyle haince, kan donduran, ülkenin güzelliklerine kin kusan saldırılar bu noktaya kadar gelmemiştir diye temenni ediyorum. Orman teşkilatımız, Avrupa’da çıkan yangınlar, söndürülme süreleri ve yanan alanlara baktığınızda gerçekten görevinde başarılı olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz, Sarnıç’ta çıkan yangın alanına gitmesi gerektiğini ifade ederek, gündem dışı konuşmaların uzatılmaması gerektiğine dikkat çekti. Kırmaz, “Ali Bey, çok detaya girmeyelim, yangın konuşursak sabaha kadar bitmez. Acil olarak Sarnıç’a gitmemiz gerekiyor” uyarısında bulundu.

AK Partili Ali Gönen ise, “Tamam çocuk azarlar gibi azarlamayın. Tüm milletimize geçmiş olsun. Allah ülkemize bir daha böyle günler göstermesin” dedi.



ORMAN YANGINI

Gaziemir ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale etti. 
İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Müdürlüğü ve itfaiyeye bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Başkan Yardımcısı Kırmaz, yangının kontrol altına alındığı bilgisini verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir