MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir'deki TİS sürecinde 10 saatlik zirveyle mutlu son!
Yerel Yönetimler
7 Nisan 2022 Perşembe 14:27

Gaziemir'deki TİS sürecinde 10 saatlik zirveyle mutlu son!

Gaziemir Belediyesi Gazi Bel Şirketi'inde 640 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri Başkan Arda ile sendika temsilcilerinin yaptığı 10 saatlik zirvenin ardından mutlu sonla noktalandı. Sözleşmeye göre belediye personeli ilk yıl yüzde 30 ile 38 arasında, ikinci yıl yüzde 20 oranında, üçüncü yıl ise enflasyon oranında zam alacak.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Gaziemir Belediyesi Gazi Bel Şirketi ile DİSK’e bağlı Genel İş 5 No’lu Şube arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci mutlu sonla sonuçlandı.

640 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmeleri kapsamında en kritik masa dün kuruldu. Belediye Başkanı Halil Arda'nın sendika temsilcileriyle bir araya geldiği ve yaklaşık 10 saat süren zirveden anlaşma çıktı ve sözleşme imzalandı. 

Buna göre en düşük işçi ücretlerinde birinci yıl yüzde 30 ile 38 arasında artış sağlandı. İkinci yıl ise yüzde 20 oranında bir zam yapılması karara bağlandı. Üçüncü yıl ise enflasyon oranında zam yapılmasında karar kılındı. 

SOSYAL HAKLARA DA İYİLEŞTİRME
İmzalanan sözleşmeye göre işçilerin sosyal haklarında ise yüzde 30 ile 32 arasında bir iyileştirme gerçekleştirildi. Yine her işçiye yılda 2 maaş da ikramiye olarak verilecek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir