MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir'deki orman yangını kontrol altında: Karayolu trafiğe açıldı
Güncel
17 Temmuz 2022 Pazar 17:19

Gaziemir'deki orman yangını kontrol altında: Karayolu trafiğe açıldı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde çıkan orman yangınına, havadan ve karadan müdahale edilerek kontrol altına alındı. Tedbir amaçlı trafiğe kapatılan Torbalı-İzmir yolu yakınındaki Kısıkköy yolu da trafiğe açıldı.

Yangın, saat 16.30 sıralarında Sarnıç Mahallesi yakınlarındaki ormanda çıktı. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 uçak, 3 helikopter ve 17 arazöz gönderildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Gaziemir ilçesinde ormanda başlayan yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, hava unsurlarının tamamının bölgeden ayrıldığı bildirildi. 

Yangın Kısıkköy Mahallesi'ndeki prefabrik bina üretim tesisi ile inşaat firmasına ait depoya da sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında, tesis ile depo, büyük çaplı hasar gördü.

BAŞKAN ARDA'DAN AÇIKLAMA

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yangının kontrol altına alınmasının ardından yaptığı açıklamada, ''Tüm ekiplerin havadan ve karadan can siperhane mücadelesi ile ilçemizin akciğerlerindeki yangın ormanlık alana yayılmadan ve yerleşim yerlerini tehdit etmeden söndürüldü. Geçmiş olsun Gaziemir. Geçmiş olsun Menderes…'' dedi. 

KARAYOLU TRAFİĞE AÇILDI

Yaklaşık 2,5 saatlik çalışma sonrası alevler kontrol altına alındı. Tedbir amaçlı trafiğe kapatılan Torbalı-İzmir yolu yakınındaki Kısıkköy yolu da trafiğe açıldı.

SOYER OLAY YERİNE GİTTİ

Gaziemir Sarnıç'ta otluk alanda başlayan, bazı depolara da sıçrayan yangına itfaiye ekiplerimiz hızla müdahale etti. Yoğun çalışmalar sonunda yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Tüm bölge halkına geçmiş olsun diyor, itfaiye teşkilatına teşekkür ediyorum.

(DHA-ANKA-AA-Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir