MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Genel Merkez İzmir için düğmeye bastı: 'Yeni başkan' mesaisi!
Politika
13 Nisan 2019 Cumartesi 14:19

Genel Merkez İzmir için düğmeye bastı: 'Yeni başkan' mesaisi!

AK Parti İzmir’de İl Başkanı Şengül’ün istifasının ardından parti genel merkezi yeni il başkanının belirlenmesi adına düğmeye bastı. Genel merkezden heyet gelerek yeni il başkanını belirlemek için teşkilatın görüşünü alacak.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül 31 Mart seçimleri sonrasında sürpriz bir kararla istifa ettiğini açıkladı. Genel merkez ziyaretinin ardından istifa ettiğini açıklayan İl Başkanı Şengül kararını basın toplantısı ile duyurdu. Şengül’ün ardından yeni il başkanının kim olacağı ve yönetimin istifasının alınıp alınmayacağı merak konusu oldu.

Gerçekİzmir’in edindiği bilgilere göre AK Parti Ege Bölge Koordinatörü ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un da bulunduğu genel merkez teşkilat komisyonu il başkanlığına gelerek, il yöneticileri, il gençlik kolları, il kadın kolları, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri ile görüşerek, “yeni il başkanı olarak kimi görmek istersiniz” diye soracak.

Heyet yarın sabah saat 11.00’da gelerek teşkilat mensupları ile görüşecek ve rapor hazırlayacak. Ardından akşam saatlerinde ise AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir il başkanlığına gelerek yeni il başkanının belirlenmesi noktasında mesai harcayacak.

İl başkanlığından edinilen rapor Genel Başkan Yardımcısı Kandemir tarafından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Bir hafta içerisinde yeni il başkanının atamasının gerçekleşmesi beklenirken, yönetimin istifasının alınıp alınmayacağını ise yeni il başkanının belirleyeceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali
 13 Nisan 2019 Cumartesi 14:58
İl başkanlığına Mustafa Arslan getirilmeli. Buca gibi bir ilcede aldığı oy oranı ortada. Kesinlikle Mustafa Arslan il başkanı olmalı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir