MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Genel merkez il kongresi öncesi noktayı koydu... 2 isim kararını verdi!
Politika
12 Eylül 2024 Perşembe 11:45

Genel merkez il kongresi öncesi noktayı koydu... 2 isim kararını verdi!

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre İzmir il başkanlığı devam eden gençlik kolları kongre sürecinde meclis üyelerinin aday olup olmayacağı ile ilgili durumu genel merkeze sordu. Genel başkan yardımcıları Aytekin ve Çiftçi’nin tüzükte kabul edilen aday olamama maddesinin gençlik kolları kongre sürecini de kapsadığını bildirdi. İsimleri il başkan adaylığı için geçen Büyükşehir Meclis üyesi Maltepe’nin aday olmaması, Karşıyaka Meclis üyesi Kalkan’ın ise istifa edip aday olması bekleniyor.

GERÇEKİZMİR - CHP’nin kabul edilen yeni tüzüğünde yer alan meclis üyeleri ile belediye ve iştiraklerinde çalışanların kongrede aday olamayacağı maddesi İzmir’de bu ay sonu yapılacak gençlik kolu il kongresi öncesi belirsizlik yaratmıştı.

CHP Genel Merkezi gönderdiği genelge ile yeni tüzüğün gençlik kongresinde uygulanacağını belediye çalışanlarının bu süreçte aday olamayacağını örgütlere bildirmişti.

Tüzükte kabul edilen meclis üyelerinin kongrelerde aday olamayacağı durumu ile ilgili gönderilen genelgede herhangi bir ifade olmaması kafaları karıştırdı.

Meclis üyelerinin adaylığı noktasında 'genel merkez yeşil ışık mı yaktı?' değerlendirmesi yapılırken tablo netleşti.

MECLİS ÜYELERİ ADAY OLAMAYACAK!

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre İzmir il başkanlığı genel başkan yardımcıları genel başkan yardımcıları Ensar Aytekin ve Gül Çiftçi yaşanan durum ile ilgili meclis üyelerinin de kongre sürecinde aday olamayacağını net şekilde ifade etti. Tüzükte kabul edilen maddenin devam eden gençlik kolları kongre sürecinden itibaren meclis üyeleri ve belediye çalışanları için de uygulanacağını il başkanlığına bildirdi.

Yaşanan gelişme sonrası gözler isimleri il başkan adaylığı için geçen meclis üyelerine çevrildi. Aday olmak isteyen meclis üyeleri için istifa şartı oluşmuş oldu. İsimleri uzun süredir il gençlik kolları başkanı olarak anılan Büyükşehir ve Narlıdere Belediyesi Meclis Üyesi Doğukan Maltepe’nin meclis üyesinden istifa etmeyeceği ve aday olmayacağı, Karşıyaka Belediye Meclis üyesi Özenç Kalkan’ın ise meclis üyeliğinden istifa edip il başkan adayı olma hazırlığında olduğu öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Burak YUTAN
 12 Eylül 2024 Perşembe 12:15
Ayça UGANDAŞ göreve.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir