MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gevrek ve boyoza bir zam daha: Yeni yılda o fiyata satılacak!
Ekonomi
20 Aralık 2021 Pazartesi 12:31

Gevrek ve boyoza bir zam daha: Yeni yılda o fiyata satılacak!

Ekonomik krizin gölgesinde peş peşe gelen zamlarla artan maliyetler İzmir'de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi gevre ve boyozu da vurdu. Yeni tarifeye göre İzmir’de gevrek ve boyoz 3 liradan satılacak. İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, ‘’Hükümet ipin ucunu bırakırsa biz imalatçılar üreticiler ne yapabiliriz’’ diye konuştu.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Ekonomik krizin gölgesinde peş peşe gelen zamlarla artan maliyetler İzmir'de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi gevrek ve boyozu da vurdu. 

1 Ekim'de fiyatı 2.5 liraya çıkan gevreğe yeni yılla birlikte bir zam daha geliyor. Yeni tarifeye göre İzmir’de gevrek ve boyoz 3 liradan satılacak. 

"HÜKÜMET İPİN UCUNU BIRAKIRSA…"
Zam hakkında açıklama yapan İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen şunları söyledi: Gevrek zammı yılbaşından hemen sonra yürürlüğe girecek. Sıkıntılarımız büyük… Daha önce de söylediğimiz gibi biz çok zam taraftarı değiliz aslında artık bıçak kemiğe dayandığı için esnafımızı mağdur etmemek için ufak ufak yükselişler yapıyoruz.  Yeni yılla birlikte gevrekle birlikte boyoz da 2.5 liradan 3 liraya yükselecek. Zamlar durmuyor, develüasyon içinde develüasyon…Hükümet ipin ucunu bırakırsa biz imalatçılar üreticiler ne yapabiliriz. Toptancı dolar arttı, un bu para oldu derse biz ham maddeyi alamazsak üretim yapamayız ki… Mecburen almak zorundayız almak zorunda olduğumuz için de bizi kurtaracak şekilde fiyatları artırmak zorunda kalıyoruz. Aslında hiç talep etmediğimiz bir şey... 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir