MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gözler o görüşmede: CHP İzmir Milletvekili 'yeni parti'ye mi katılıyor?
Politika
23 Ekim 2017 Pazartesi 10:37

Gözler o görüşmede: CHP İzmir Milletvekili 'yeni parti'ye mi katılıyor?

Adı yeni partiyle anılan CHP İzmir Milletvekili Çıray, gün içinde CHP Lideri’yle bir araya gelecek. Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Çıray'ın Kılıçdaroğlu’na yeni partiden aldığı kurucular kurulunda yer alma teklifini ileteceği, teklifi kabul ettiğini bildireceği ve birlikte çalıştıkları dönem için CHP Lideri’ne teşekkür edeceği gelen bilgiler arasında...

GERÇEKİZMİR - MHP’den ihraç edilen Meral Akşener'in liderliğinde kurulacak yeni partinin doğumu yaklaştı. Adı, amblemi Çarşamba günü açıklanacak olan yeni partinin kurucular kurulu Salı günü bir araya gelecek. Çarşamba günü partinin kuruluşunun açıklanacağı Nazım Hikmet Kültür Merkezine toplu olarak gidilecek ve Genel İdare Kurulu Üyeleri belirlenecek. Perşembe günü Genel İdare Kurulu ilk toplantısını yapacak ve Parti Divanı üyelerini seçecek.

Gözler partinin kuruluş toplantısına çevrilirken, Akşener Hareketi ve CHP cephesinde sürpriz bir gelişme yaşandı.  CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yeni partinin kurucuları arasında yer alacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

ÇIRAY-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞECEK
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Çıray kararını bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yapacağı görüşme sonrası duyuracak.

Salı günkü grup toplantısı öncesi danışmanlarıyla Genel Merkez’de fikir alışverişinde bulunacak olan Kılıçdaroğlu, gün içinde Çıray’la da görüşecek. Kritik görüşmenin 15.30'da başlayacağı açıklandı. 

Çıray’ın kendisine CHP rozeti takan Kılıçdaroğlu’na yeni partiden aldığı kurucular kurulunda yer alma teklifini ileteceği, birlikte çalıştıkları dönem için teşekkür edeceği gelen bilgiler arasında...

TELEFONUNU KAPATTI

Öte yandan Çıray’ın telefonlarını kapattığı ve Kılıçdaroğlu ile yapacağı toplantıya kadar kimseyle bir görüşme yapmayacağı belirtildi.

KURUCULUK ÖNERİSİ
Eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın yeni partiye katılması halinde, yeni parti TBMM'de başlangıçta 5 milletvekiliyle temsil edilmiş olacak. TBMM'nin “en çalışkan ve üretken” Milletvekilleri arasında olduğu belirtilen Çıray'ın partiye katılması halinde bunun “büyük bir sürpriz” olacağı belirtildi.

Çıray bürokratlık yaptığı dönemde Akşener’le birlikte çalışmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir