MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göztepe'ye plan müjdesinde kritik detay: İlçe belediyesi o alanı Büyükşehir’e satmış!
Yerel Yönetimler
23 Ağustos 2020 Pazar 08:37

Göztepe'ye plan müjdesinde kritik detay: İlçe belediyesi o alanı Büyükşehir’e satmış!

İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda yer alan ‘Bölgesel ve Kentsel Yeşil Spor Alanları’ başlığı altında Göztepe Spor Kulübü’nü ilgilendiren bir karar alınmıştı. Bakanlık Menderes’in Tekeli Mahallesi’ndeki 14 hektarlık alanı tesis için onaylamıştı. Arazinin Menderes Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne satıldığı öğrenildi. Yetki sahibi olan Büyükşehir Belediyesi geride kalan süreçte Torbalı arazisinin tahsisini iptal etmişti.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı hazırladı. Askıya çıkan planın hükümleri ve açıklama raporunda birbirinden önemli veriler yer almıştı.

Raporda, ‘Bölgesel ve Kentsel Yeşil Spor Alanları’ başlığı altında Göztepe Spor Kulübü’nü ilgilendiren bir gelişmenin yer aldığı görülmüştü. Sarı kırmızılı kulübün Menderes İlçesi Tekeli Mahallesi’nde kuracağı altyapı tesisleri için yüz binlik planlar onaylanmıştı.

Raporda “Menderes İlçesi, Tekeli Mahallesi’nde Göztepe Spor Kulübü’nün antrenman ve altyapı tesislerinin yapılması amacıyla yaklaşık 14 hektarlık alan “kentsel ve bölgesel yeşil ve spor alanı” olarak planlanmıştır” ifadeleri yer almıştı.

Planlar geçmiş yıllarda da onaylanmıştı. Menderes Belediye Başkanlığı koltuğunda AK Partili Bülent Soylu otururken gelişme ilçede büyük coşkuyla karşılanmıştı.  Daha sonra alternatif olarak Torbalı ilçesi öne çıkmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Torbalı’daki arazinin tahsisini iptal etmişti.

PLANLANAN ALAN BÜYÜKŞEHİR’E VERİLMİŞ!
Gelinen süreçte planlardaki alanın Menderes Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne satıldığı belirtildi. Menderes Belediyesi’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçmesi ve başkanlık koltuğunda Mustafa Kayalar’ın oturmasının ardından satışın gerçekleştiği ifade edildi. Menderes Belediyesi yetkilileri tesis alanının Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini söylerken ayrıca yeni süreçte kararı da kendilerinin alamayacağını vurguladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir