MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gruşçu:
Güncel
23 Aralık 2017 Cumartesi 17:38

Gruşçu: "İdari vesayet ortadan kalkmalı"

İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, merkezi idarenin yerel yönetimler üzerindeki, hizmetlerin yeterince ve süresinde gerçekleşmesine engel olan idari vesayetinin ortadan kalkması gerektiğini söyledi.

İZMİR - İzmir Kent Konseyi Genel Kurulu, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için İzmir Kent Konseyi toplantısına dönüştü. Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'ndaki toplantının açılışında konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, merkezi idare ve yerel yönetimler arasındaki yetki karmaşası ve İnciraltı planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gruşçu, merkezi idare ile yerel yönetimler arasındaki yetki karmaşasının, hizmetlerin zamanında yerine getirilmemesi ve yerel yönetimlerin engellere takılması gibi konularda kamuoyunda soru işaretlerine neden olduğunu söyledi. Merkezi idareden onay bekleyen yerel yönetim projeleri olduğunu belirten Gruşçu, "Merkezi idarenin yerel yönetimler üzerindeki idari baskısı yani idari vesayeti kentte hizmetlerin yetirince ve süresi içinde gerçekleşmesine engel oluyor. Bu idari vesayet anlayışından çıkmamız gerekiyor. Artık Türkiye'nin çok farklı bir yapıda çalışması gerekir. Yerel yönetimlere güvenilmeli. Yerel yönetimlerin yetkilerini kullanması için idari vesayetin ortadan kalması gerekir" diye konuştu.

Gruşçu, İnciraltı planlamasının da İzmir'in önündeki en önemli konulardan biri olduğunu söyledi. Son dönemlerde bu bölgenin gelişmesinin Körfez Geçişi Projesi'yle olacağı yönündeki bazı açıklamalar olduğuna dikkat çeken Gruşçu, "Böglenin acilen planlanması gerekir. Bölgede dikey yapılaşmayla gerçekleşecek bir gelişmesinden sözedilecekse İnciraltı, Kent Ormanı gibi kentin nefes aldığı bölgenin katledilmesi gibi bir durum da ortaya çıkabilir. Bakanlık, planı kamuoyuyla paylaşmalı, kamuoyuna ve İnciraltı sakinlerine de sormalıdır. Burada da süreç içinde merkezi idare ve yerel yönet arasında bir yetki karmaşası görülüyor. İnciraltı sakinleri çözüm bekliyor. Sağlık konseptiyle planlanmalı. Lagün, Kent Ormanı, Bahçelerarası'ndaki doğal yapının da korunacağı planlama yapılmalı. Düşük yoğunluklu, inşaat yoğunluğunun az olduğu, kent ormanın bozmaycak plan yapılmadır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine seslenen Gruşçu, "İnciraltı planının ne zaman kamuoyuna sunacaksınız? Bu planların açıklanması bu konudaki samimiyeti ortaya çıkaracaktır. İnciraltı siyasete alet edilemeyecek kadar kent için önemlidir. İnciraltı siyasete malzeme yapılmadan çözüm bulunmalıdır. Herkes, merkezi idare, yerel yönetim, meslek odaları ve İnciraltı halkı uzlaşarak karar vermelidir. İnciraltı'nda kimse mağdur olmasın. Körfez Geçişi Projesi'ni İzmirliye sormadılar, merkezi hükümet kentte yaptığı projeleri halka sormadı ama İnciraltı sorulmalıdır. Bunun için plan çalışması açıklanmalıdır. Dava varsa nedeni açıklanmalıdır. Kent Konseyi olarak takipçisi olacağız" diye konuştu. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hüseyin
 23 Aralık 2017 Cumartesi 18:14
İnciraltı herkesin planlamasını beklediği, bir an önce planlama yapılmasının herkese fayda getireceği, istihdam yaratacak İzmir''in büyük bir sorunun çözüme kavuşturmak gerekir Kent konseyi başkanına açıklamaları için teşekkür ederim
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir