MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gültepe planlarında flaş gelişme: Büyükşehir onaylarsa yılların sorunu çözülüyor!
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2020 Cuma 16:37

Gültepe planlarında flaş gelişme: Büyükşehir onaylarsa yılların sorunu çözülüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi meclisi tarafından geçtiğimiz Aralık ayında oy birliği ile kabul edilen Gültepe planlarını gündemine aldı. Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi Temmuz ayındaki mecliste kabul edildiği takdirde yıllardır bekleyen sorun çözülmüş olacak. Planlar 14 mahalleyi kapsıyor.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz Aralık ayı meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edilen ve 14 mahalleyi kapsayan Gültepe planlarında flaş bir gelişme yaşandı.

Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş döneminde de ilçe meclisinden onay alan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde reddedilen planlarda revizyon istenmişti.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur döneminde yeniden hazırlanan planlar Büyükşehir Belediyesi tarafından meclis gündemine alındı.  

BATUR, “İZMİR’İN EN GÖZDE YERİ OLACAK” DEMİŞTİ
Başkan Batur planların kabul edildiği oturumda, “Gültepe planları yıllardır gündemde. Bu çalışmaya bence biraz saygı gösterin hep beraber bu planı geçirelim. Bu alan İzmir’in en gözde yeri olacak. Burada oluşan ranttan da önce burada oturan arkadaşlar yaralanacak” açıklamasına imza atmıştı. Komisyonda planlara ret veren AK Parti Grubu, Batur’un açıklamalarının ardından olumlu oy kullanmıştı.

İŞTE O KOMİSYON RAPORU
Konak Belediye Meclisinin 06/12/2019 tarihli ve 228/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen; Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel Mahallerini kapsayan, Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM, DARISI BEŞTEPELER’İN BAŞINA
Gelişmelerle ilgili konuşan Başkan Batur, “Büyükşehir Belediyesi’nin komisyonundan geçti. Güzelliği şu; oy birliğiyle geçmesi…  Zaten bizim meclisimizde de tüm siyasi parti gruplarının katkısıyla geçmesi bu planın uygulama noktasında da bize güç verecek. Özellikle Gültepe planları yıllardır Konak’ta konuşulan gündemde olan bir çalışmaydı. Biz hem büyükşehir hem de ilçemizdeki meclis üyesi arkadaşlarımıza ve teknik ekibe teşekkür ediyoruz. Revizyonları yaptık. Büyükşehir’in istediklerini de geçirdik. Darısı Beştepeler planlarının başına” dedi.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir