MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gümrükçü'dan il başkanlığı çıkışı: 'Ben adayım' demekle olmaz
Politika
21 Ekim 2017 Cumartesi 15:50

Gümrükçü'dan il başkanlığı çıkışı: 'Ben adayım' demekle olmaz

İsmi uzun süredir il başkan adaylığı için geçen CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü Can Radyo’da katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

GERÇEKİZMİR - CHP’de delege seçimleri biterken gözler ilçe kongreleri ve il kongresine çevrildi. Çiğli’de sandığa damga vuran ‘beyaz’ listelerin en büyük destekçilerinden olan  CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü, Can Radyo’da katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

İsmi il başkan adaylığı için anılan Gümrükçü, şunları söyledi;

“Biz bu işi istedik. Bu sır değil. Ali Engin istifa ettikten sonra 11 ilçe başkanı bilfiil Ankara’ya gittik. Bir ilçe başkanını da sözcü tayin ettiler. Aralık 2015’te Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl’le görüştük.  Ön seçim talebimizi de ilettik. Başkanlarımız il başkanlığını benim yapabileceğimi söylemişlerdi. Sonra genel başkan başka birini tercih etmişti. Biz onun yanında kapı gibi durduk, beraber çalıştık. Bu 3 yıl önceydi. Bugün başka bir İzmir, Türkiye ve CHP var. Delegeler başka. Köprünün altında çok sular akmış. Görevde bir il başkanı var ve onunla beraber çalışıyorum. İyi bir kaptanlık yapan deneyimli bir siyasetçi… Ben siyaseti kariyer planlaması olarak yapmam. Örgütüm ne görev verdiyse onu yaptım. Şu an için öyle bir düşüncem yok. Samimiyetle söylüyorum.”

BEN ADAYIM DEMEKLE OLMAZ

İl kongresi için konuşan Gümrükçü 2015 yılındaki olaylı kongrede yaşanılanlar benzeri bir durumun tekrar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Tek adaylı kongreyi işaret eden Gümrükçü, “İl Başkanı olmak için tabanın istemesi yetmiyor. Bir süreç yürütüyoruz. CHP’de 2019’da parti içi bir yarış olacak. Belediye başkanları, ilçe başkanları değişecek. Yenileri gelecek. Bu değişim için parti içi barışı sağlamalıyız. Önceki il kongresinin hatırlayalım. Çok olumsuz bir gündü. Aynı şeyleri tekrar etmemeliyiz. Burası İzmir. Genel Başkanımız İzmirli bunun altını çiziyorum. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız hep beraber oturmalı ve mümkün birikimli birini tek aday olarak göstermeliyiz. O tek aday örgütü kucaklayacak biri olmalı. Bu sürece önderlik edecek insanları bir arada tutabilecek, onun bunun adamı olmayacak bir yapı oluşmalı. Büyük kardeşlik inşa etmemiz lazım. İl başkanlığı işi ‘ben adayım’ demekle olmaz. Örgüt benim gördüğüm birlik istiyor. Öncelik görevdeki il başkanımızındır. Onula birlikte yürüyeceğiz. Ben il yönetim kurulu üyesiyim. Bizim işimiz gücümüz Çiğli. Önce oradaki değişimi bir noktaya taşıyacağız. Sonra hep birlikte oturup konuşacağız. Geçen kongrede yaşananların bu kongrede yaşanmaması lazım. Örgütün kaynaşmasını sağlamalıyız. Başkanımız Asuman Ali Güven de bu noktada kendisine inandığım biridir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sokak siyasetcisi
 22 Ekim 2017 Pazar 14:56
Utku Gümrükçü İl Başkanı olursa inanıyorum ki çok iyi işler yapar kayıp ettiğimiz ilçeleri geri kazandiracagina Eminim iyi bir sıçrama yaparak oy oranimizi artırır. Yapacağı çalışmalar ile. Birde Karabaglarda Sayın Mehmet Türkbay gibi bir değer ilçe başkanı olursa buna inanın diğer partilere fark atar Şu elimizde olsn iki değerinde farkında olmaları ve destek vermelerini rica ediyorum herkesten.
 615 ilk adam
 21 Ekim 2017 Cumartesi 16:13
Sen il başkanı olursan tüm İzmiri silersin
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir