MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gümrükçü'den sendikanın çağrısına yanıt: Masaya da alana da geliyoruz!
Yerel Yönetimler
11 Nisan 2022 Pazartesi 00:43

Gümrükçü'den sendikanın çağrısına yanıt: Masaya da alana da geliyoruz!

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan TİS sürecinin tıkanmasının ardından başlayan grev devam ediyor. Süreç peş peşe iki önemli açıklamayla hareketlendi. Sendikanın 'masa çağrısı'na yanıt veren Başkan Gümrükçü'den "Soyer ile birlikte masaya da alana da geliyoruz" yanıtı geldi.

GERÇEKİZMİR - Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinden anlaşma sağlanamayınca işçiler 7 Nisan Perşembe günü greve çıktı.

İşçiler belediye binası önünde yaptıkları eylemlerle grevi sürdürürken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den flaş mesajları geldi. 

Başkan Gümrükçü dün yaptığı detaylı açıklamada, belediyenin sendikaya önerdiği artış oranlarını açıklarken, "Çiğli emekçisi de Çiğli halkı da kıymetlimizdir. Pandemi döneminde olduğu gibi iki elin parmaklarını geçmeyen Çiğli dışından gelen şebekeyi de yandaş basın ile işbirliği içinde olanları da biliyoruz…" mesajını verdi. 

Gümrükçü'nün mesajlarının yankıları sürerken, DİSK Genel İş Sendikası 8 No'lu Şube'den de Çiğli Belediye Başkanı'na detaylı bir yanıt ve çağrı geldi. 

Yazılı bir açıklama yapan sendika zam oranı için enflasyon vurgusu yaparken, Başkan Gümrükçü'yü masaya davet etti. 


GÜMRÜKÇÜ'DEN YANIT: GELİYORUZ! 
Sendikanın açıklamasına Gümrükçü cephesinden olumlu yanıt geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gümrükçü, "Yarın sabah (Pazartesi) SODEMSEN Başkanı Sayın Tunç Soyer ile birlikte hiç kalkmadığımız masaya da zamlara karşı eylem yapılan alana da geliyoruz" mesajı geldi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir