MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gümrükçü’den ‘Bayındır krizi’nde kırmızı kitaplı gönderme!
Politika
26 Ekim 2017 Perşembe 08:53

Gümrükçü’den ‘Bayındır krizi’nde kırmızı kitaplı gönderme!

Bayındır Belediyesi’ndeki arazinin CHP PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Erol’a satışıyla başlayan kriz sürerken, CHP İl Yöneticisi Gümrükçü’den de bir mesaj geldi. Gümrükçü CHP’nin Bütünşehir Yasası’na karşı çıkardığı ’40 Soruda Yeni Büyükşehir Belediye Yasası’ kitabında yer alan köy mallarıyla ilgili bölümü paylaştı.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de İl Özel İdarelerin kapatılmasının ardından mülkiyeti belediyelere geçen köy tüzel kişiliklerine ait arazilerin satışı konusundaki tartışmaları sürerken, son kriz Bayındır’da yaşandı.

- CHP'DE BAYINDIR KRİZİ: EROL'A ÇAĞRI, 2.İSTİFA İDDİASI, WHATSAPP KARARI!... 

- SERTEL'DEN 'BAYINDIR KRİZİ'NE NOKTA KOYACAK DUYURU... 

CHP’li Bayındır Belediyesi Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi 675 bin TL karşılığında satarken, ihaleyi CHP PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait Gür- Ya şirketi aldı.

Arazinin satışı CHP’de büyük tartışmalara yol açarken, kentte köy mallarının satışına karşı direnişiyle tanınan CHP İl Yöneticisi Yücel Özen’in istifa kararı krizi bir üst noktaya taşımıştı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Erol’un tapuyu iade edeceğini duyursa da parti içindeki tartışma devam ediyor.

Topa son olarak CHP İl Yöneticisi Utku Gümrükçü girdi. Gümrükçü sosyal medya hesabından Genel Başkan Kılıçdaroğlu imzalı ve 2014 yerel seçimleri sürecinde tüm aday adaylarına dağıtılan ’40 Soruda Yeni Büyükşehir Belediye Yasası’ adlı parti kitapçığının köy mallarının durumuna ilişkin bölümünü paylaşarak Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve CHP PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Erol’a göndermede bulundu.

Gümrükçü’nün paylaştığı bölümde, "Kapatılan köylerin belediyelere devredilen orta mallarına emanet muamelesi yapılacak, köylü bu malları yasa öncesinde olduğu gibi kullanmaya devam edecektir. Buralarada mülkiyet, kullanım hakkı ve şekli değişikliği yaratacak herhangi bir plan ve imar uygulaması yapılmayacaktır. Genel iktidar döneminde ise bu mallar yasa ile gerçek sahibine iade edilecektir” ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir