MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Günay'dan çarpıcı 'değişim' çıkışı, o başkanlara sitem ve iddialı sandık hedefi!
Politika
12 Şubat 2024 Pazartesi 12:28

Günay'dan çarpıcı 'değişim' çıkışı, o başkanlara sitem ve iddialı sandık hedefi!

Güzelbahçe Adayı CHP’li Günay, “Genel merkez gençleşmeye gitti, ‘değişim’ dedi. İzmir’de bu değişimi yaptı. Ben de değişimin mağduru oldum. Urla için emek koydum ama genel merkez ‘değişim’ deyip mevcut belediye başkanımızı koymaması beni yuvaya döndürdü” diye konuştu. Günay aday gösterilmeyen mevcut başkanların tepkileri için “‘Ben yoksam parti yok, ben yoksam ilçe yok...’ Gerçekten de hoş bir şey değil” yorumunu yaparken, Karşıyaka ve Narlıdere’nin oy oranını geçmeyi ise hedef olarak koydu.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’nin yüzünü 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere çevirdiği süreçte siyasi partilerin adaylık ve saha çalışmaları sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) süreçte Urla için başvuru yapan Eski Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günay da Güzelbahçe Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi.

Güzelbahçe Belediye başkanlığı için yola çıkan Günay ilçede basın mensupları ile bir araya gelerek projeleri ve hedefleri ile ilgili konuştu. Toplantıya Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Zeyrek ve ilçe yöneticileri de katıldı.

CHP'nin Güzelbahçe Belediye Başkanı Günay sözlerine, “Bir yola çıktık. Önceki kahvaltı Urla’da idi, şimdi Güzelbahçe’de güzel bir kahvaltı yaptık. Artık yolumuz projelerimiz Güzelbahçe için. 15 sene emek verdiğim ilçemde farklı bir konumda nasip olursa farklı bir hizmet vermek istiyorum. Geçe hafta muhtarlarımızla, odalarımızla toplantı yaptık önerilerini aldık. Fikirlerini sorduk. Bugün de İzmir’in havası bilen basın mensupları ile sohbet edelim dedik” diye başladı.

“BEN DEĞİŞİM MAĞDURU OLDUM!”
Meclis listeler ile ilgili soruya yanıt veren CHP'li Günay Urla’dan başvuru yapması fakat Güzelbahçe’den aday gösterilmesi hakkında konuştu ve “Genel merkez bir gençleşmeye gitti, değişim dedi. İzmir’de bu değişimi yaptı. Ben de değişimin mağduru oldum. Ben Urla diyordum. Urla için emek koydum ama genel merkez değişim deyip mevcut belediye başkanımızı koymaması ben yuvaya döndürdü. Genel başkan bana senin evinde olman gerekiyor. Mustafa Başkan’ı koyamıyoruz değişime denk geliyor dedi. Güzelbahçe’ye dönmek zorunda kaldık. İlçe başkanım ile beraber çalışıyoruz. Meclis üyelerinde de değişimin devam etmesi gerektiğini konuşuyoruz. Kadın sayısının fazla olduğu bir meclis yapmayı düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

“KARŞIYAKA VE NARLIDERE’Yİ GEÇMEK İSTİYORUZ”
Günay oy hedefi ile ilgili konuşurken, CHP’nin en çok oy aldığı Karşıyaka ve Narlıdere’yi geçme hedefi koydu.
Günay, “Güzelbahçe’de hedefimiz örgütümüzle beraber İzmir’in şampiyonu olmak istiyoruz. Karşıyaka’yı ve Narlıdere’yi geçip İzmir şampiyonu olmak istiyoruz. Meclis’te de 15-0 yapıp Türkiye şampiyonu olmak istiyoruz. Güzelbahçe’nin bir değişime ihtiyacı var. Altyapıya ihtiyacı var. Bugün bir evimizi su basmıyor. 15 yıl başkanımızla ilgili altyapıya ciddi önem verdik. Altyapıyı bitirdik, ciddi bir görsele ihtiyaç var. Foça’ya gittim dış cepheler inceledim. Yalı Mahallesi’ndeki kafelerin dış cephelerini Alaçatı taşı dış cepheleri aynı şekilde onları yapacağız. Karayolları da yollarımızı bitirdi. Güzelbahçe’nin girişi ve çıkışını güzel bir hale getireceğiz” dedi.

İLÇEYE 2 KIZ YURDU HEDEFİ
Günay ilçeye 2 kız yurdu kazandırmak istediğini açıklarken, “Kız yurdu… Bunun projesine arkadaşlar çalışıyor. İki tane belediyemizin yeri var. Mustafa Başkan ile çok çalışmıştık. Bizde bu döneme 2 tane kız yurdu Güzelbahçe’de başlatıp, bitireceğiz” diye konuştu.

GÜZELBAHÇE’DE SAĞLIK TESİSİ
Günay ilçedeki sağlık hizmetleri ile ilgili konuştuğu bölümde, “İzmir’in en güzel sağlık alanı olarak ayrışmış bir yerimiz var. Şu anda orayı Büyükşehir kullanıyor ama bizim 2009’da geldiğimizde orada çok büyük hayallerimiz vardı. Belediyeciliği hiç bilmiyorduk. Bizi emlakçılar çok oyaladı. Orayı gözümüzde büyütmüştük. Yap-işlet-devret diye düşünmüştük. Bir geldi Kanada’dan günlerce koşturduk altından bir emlakçı çıktı. Güzelbahçe nüfusundan dolayı hiçbir yatırımcı sağlık için gelmedi. Etütlerde hastanelerin yakın olmasından dolayı yatırımcılar karlı görmedi. Devlet yapsın dedi başkan. Yerimizi sözleşme ile devlete verdik. Sağlık Bakan da uygun görmedi. Çünkü nüfus az. Urla Devlet Hastanesi, Seferihisar Hastanesi ve Dokuz Eylül’ün çok yakın olması yatırımcı ve devlet tarafından uygun görülmemesine neden oldu. Bir poliklinik sistemi var burada.5,6 tane bölüm var. Gece acil servisi yok, bir de ameliyathane yok. Ayakta tedavileri sağlayabiliyoruz. Güzelbahçe’nin bir an önce büyümesi lazım. Bir ilçede özel banka yoksa o ilçenin nüfusu bir noktaya ulaşmamıştır. Akbank geldi, 3 ay kira ödedi baktı araştırdı, bıraktı, gitti” dedi.

“EÜ İLE NÜFUS KENDİLİĞİNDEN BÜYÜYECEK”
Günay ilçenin nüfusu ve genişlemesi ile ilgili soruya, “Ekonomi Üniversitesi ile ilgili nüfus kendiliğinden büyüyecek. Güzelbahçe dolu zaten. 1+1’lerin artmasını bekliyoruz. Otobanda sağlı sollu nasıl bir gelişim olacak… Güzelbahçe böyle yaşamak istiyor ama yaşam öyle gitmiyor. Ekonomi Üniversitesi bizi farklı bir yola ittiriyor. İmar durumunu nasıl yapacağız yola o zaman karar vereceğiz. İmar açılmayıp yeni yerler oluşturulmadığı zaman nüfus artmaz. Yeni bina yapmak artık Güzelbahçe’de nadir yer kalmadı. Güzelbahçe’nin 12, Urla’nın 37 mahallesi var. Urla çok göç aldı. 1 yılda 291 kişi artmış nüfusumuz. Seçmene vurduğunda bir sandık. Arkaya doğru orman var genişleyemiyoruz” diye konuştu.

“BU DÖNEM BİZE AĞABEYLİK DÜŞÜYOR”
Günay İzmir’de belirlenen adayların genellikle genç isimlerden oluştuğu ile ilgili soruya, ”Bu dönem bize abilik düşüyor. 4, 5 tane aday arkadaşlarımız benden destek istiyor. Arkadaşlarımız çok genç ama cıvıl cıvıl. Siyaseten ağabeylik yapacağız” dedi.  

CHP’Lİ BAŞKANLARA SİTEM: 'BEN OLMAZSAM OLMAZ' DİYENLER…
Günay basın mensuplarının sorusu üzerine, aday gösterilmeyen başkanların partiye tepki göstermeleri ile ilgili olarak, “Değişim denen şeyi uygulayabilirsek biraz da bu da biraz sitemdir bizde yok ama bazı ilçelerdeki yapılanların yanlış olduğunu düşünüyorum. Aday konan arkadaşlarımız İzmir’de 30 olmasa da 28 yapacak durumdayız. Ben yoksam parti yok ben yoksam ilçe yok. Gerçekten de hoş bir şey değil. 2 dönem yapan var, kendi de geldi birinin yerine oturdu. Bu partililik de değil. Bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum değişim dediler değişim oldu. Bu işin içine girmeyen yıllarını veren Abdül Başkan’a teşekkür etmek lazım ve hiçbir şeye talip değil. Ben olmazsam olmaz diyenler var ki hoş değil. Mustafa Başkan destek veriyor. 3,5 belediye başkanımız yanlış yapıyorlar, başka bir yere gitmesi size ne haz verecek onu da anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir