MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gündem Buca Cezaevi alanı... Kılıç’tan Kaya’nın çağrısına yanıt ve yeni plan mesajları!
Yerel Yönetimler
12 Ekim 2022 Çarşamba 08:52

Gündem Buca Cezaevi alanı... Kılıç’tan Kaya’nın çağrısına yanıt ve yeni plan mesajları!

Buca Belediye Başkanı Kılıç, AK Parti İzmir Milletvekili Kaya’nın Buca Cezaevi alanında gerçekleştirdiği basın açıklamasında kendisine yaptığı ‘İller Bankası çağrısı’na yanıt verirken bakanlığın cezaevi için hazırladığı planı da yorumladı. Kılıç tartışmanın orta yol bulunarak sonlanacağını düşündüğünü belirtti.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Kentte uzun süre tartışmalara neden olan ve yerel idare ile merkezi idarenin iş birliğiyle gerçekleşen girişimler sonucu yıkılın Buca Cezaevi bu kez alanının yeni planlamasıyla gündemde... 

Başkan Tunç Soyer’in bölge halkının da talepleri doğrultusunda ortaya yeşil alandan yana net bir tavır koymuş, Büyükşehir’in yeni bir plan hazırlayarak meclis gündemine getirdiği gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan önemli bir hamle gelmişti. 

Bakanlık ticaret ve konut alanı olarak düzenlenen, yaklaşık 40 bin metrekarenin de sosyal donatıya ayrıldığının vurgulandığı ve AVM’yi kaldıran yeni planları askıya çıkardı. 

Süreçte 2020 yılında alınan rezerv alan kararının altını çizerek Büyükşehir’in plan yapma yetkisi olmadığını ifade eden İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya bakanlığın hamlesinin ardından alanda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Partili Kaya açıklamasında Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a “Yol için İller Bankası’na müracaatını bekliyoruz. Ayrıca, hafta sonları kurulan pazarı da, yolun üzerinden geçici olarak boş cezaevi arsasına alınmasını talep ederse, bu konuda da yardımcı olacağımızı ifade etmek isterim” diye seslendi. 

Gerçekizmir’e konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’tan hem bu çağrıya yanıt hem de alanla ilgili önemli mesajlar geldi. 

BAŞVURU ÇAĞRISINA YANIT 
Buca Belediye Başkanı Kılıç, AK Partili Kaya’nın çağrısına şöyle yanıt verdi: Biz tabi ki yolu uzun yıllardan beri Bucalı’nın hizmetine sokmak için uğraşıyoruz. Buca’da daha önceki başkanlarımızın da en büyük hedeflerinden birisi buydu. Menderes Caddesi’nin paraleli üzerinden Adnan Kahveci Caddesi’nin tamamen trafiğe açılması ve Buca trafiğinin çok rahatlaması demek olacak. Zaten ana amaçlarımızdan birisi de bu yolun açılmasıydı. Bu yolla beraber cezaevinin de Bucalı’nın rahatça kullanabileceği, nefes alabileceği bir kamusal alan olmasını talep ediyoruz. Bu konuda büyün kurumların İller Bankası’nın, bakanlığın, Büyükşehir Belediyesi’nin, Buca Belediyesi’nin işbirliği içinde buraya kentlinin nefes alabileceği, yaşamını kolaylaştıracak bol kamusal alanın bol olduğu yeşil alanın fazla olduğu bir alan olması için işbirliği çağrısı yapıyoruz. İller Bankası’nı başvuruyu da yaparız onu yaparız sorun değil. Ben bugün yaparım onu hemen... 

“PAZARYERİ İHTİYACIMIZ VAR!”
Kaya’nın pazaryeri ile ilgili mesajına da yanıt veren Kılıç, “Pazar yeri ihtiyacımız var o bölgede. Hali hazırda Adnan Kahveci Caddesi üzerine kuruluyor Cumartesi günkü Pazar. Onun için yolu açtığımızda artık orası hareketli bir yer olacağı için pazaryerinin kalkması gerekiyor. Onun için de yıkılan cezaevinin olduğu alanda Pazar yeri işlevi görecek bir alan için de talebimiz olacak” diye konuştu. 

“ORTA YOL BULUNACAK!”
Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın arsa için hazırladığı imar planları hakkında konuşan Kılıç, ‘’Bizim buradaki ana hedefimiz buranın Hasanağa Bahçesi gibi Bucalı’nın nefes alabileceği kamusal alanın bol olduğu içerisinde kültür merkezlerinin olduğu bir alan olsun istiyoruz ama burada hali hazırda AVM planı var. Bu AVM planı gerçekleşirse Buca kilitlenir. Biz bu AVM planı olmasın istiyoruz. Bu plan değişsin ve buranın yeşil alanı bol bir yer haline gelmesini istiyoruz. Bakanlığın planında aslında yüzde 40 terkinlerden sonraki plana bakmak lazım. Onun da yeterli olduğunu düşünmüyorum daha fazla yeşil alan olmalı. Şu anki planda 45 bin metrekareye yakın yeşil alan ve sosyal donatı alanı planlanmış. Bunun daha da artması talebimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız da bunu söyledi. Ben burada orta yolun bulunacağını düşünüyorum. Büyükşehir Belediyemiz, Bakanlık, İller Bankası ortak yolu bulacak inşallah” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir