MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gündem İYİ Parti’nin ‘iş birliğine hayır’ kararı: Özlale ve Bezircilioğlu ne mesaj verdi?
Politika
5 Aralık 2023 Salı 12:11

Gündem İYİ Parti’nin ‘iş birliğine hayır’ kararı: Özlale ve Bezircilioğlu ne mesaj verdi?

İYİ Parti’de CHP’nin çağrısı sonrası yapılan GİK zirvesinden ‘iş birliğine hayır’ kararı çıktı. Kararı yorumlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Adayı Özlale ile İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’ndan çarpıcı mesajlar geldi.

GERÇEKİZMİR – Türkiye siyaseti 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken gündeme damga vuran bir gelişme yaşandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "Yerel seçimde ittifak değil iş birliği yapalım" çağrısını değerlendiren İYİ Parti üst yönetimi teklifi reddetti. 

Genel İdare Kurulu’nda (GİK) 14 üyenin evet oyu verdiği çağrı, 35 üyenin hayır oyuyla reddedildi. 

Kararın ardından İYİ Parti İzmir’den de önemli mesajlar geldi. 

ÖZLALE: KARARLILIĞI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK, YARIN SAHAYA İNİYORUM! 
Gerçekizmir’e konuşan İYİ GİK Üyesi, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Adayı Özlale, “GİK’in daha önce aldığı bir karar vardı ve bu kararda değişikliğe gitmedik. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sunduğu somut bir şey de yoktu. GİK bütün yerlerde tek başına aday çıkarma kararlılığını bir kez daha gösterdi. Yarın İzmir’e geliyorum. İlçelerde yoğun bir tempoyla seçimlere hazırlanacağız” ifadelerini kullandı. 

BEZİRCİLİOĞLU: TEŞKİLAT SEÇİME HAZIR! 
İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ise kararı, “Orta ve uzun vadede partimizi güçlendirecek bir karar. Kurulduğundan beri ittifaklarla yürüyen partimizin seçimlere tek başına girecek olması parti kimliğine katkı sağlayacaktır. İzmir Teşkilatı olarak seçimlere hazırız. Büyükşehir Belediye Başkanını adayını açıklayan ilk partiydik. Zaten çalışmalarımızı çok uzun zamandır sürdürüyorduk. Bundan sonra daha da güçlü bir şekilde seçimlere odaklanacağız” mesajlarıyla yorumladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir