MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güven’den Kocaoğlu’na destek ve ‘Kılıçdaroğlu’ mesajı: Tek liste olursa…
Politika
21 Aralık 2017 Perşembe 18:47

Güven’den Kocaoğlu’na destek ve ‘Kılıçdaroğlu’ mesajı: Tek liste olursa…

Yönetim Kurulu toplantısı sonrası konuşan CHP İl Başkanı, “Tek listeli bir seçim yapabilir miyiz diye düşünüyoruz. Bunu sağlarsak belki genel başkanımız da kongreye gelebilir” dedi. Güven ilçe başkanlarıyla toplantı yaparak topa giren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na yönelik eleştirilere de karşı durdu.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde tamamlanan ilçe kongrelerinin ardından gözler 7 Ocak’ta yapılacak il kongresine çevrildi.

- CHP İZMİR'DE BİR DEĞİŞİKLİK BİR DE KUTLAMA... 

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven’den il yönetim kurulu toplantısı sonrası kongreye yönelik önemli mesajlar geldi.

TEK LİSTELİ SEÇİM OLUR MU?
Başkan Güven, “İl kongresi için ‘tek listeli bir seçim yapabilir miyiz’ düşüncesi üzerinde duruyoruz. İlçe kongrelerinde yüzde 66,4 il delegesi yenilendi. Şuan il delegesinin yüzde 66,4’ü daha önce delege değildi” diye konuştu. Güven, “Ayrıca 30 ilçenin 9’unda ilçe başkan ve yönetimleri değişti ama 30 ilçenin tamamında yüzde 62,5 ilçe yönetimlerinde değişim oldu. Bunlar CHP’nin değişim içerisine girdiğinin bir göstergesi. 20 bin üye sayımız arttı ayrıca bizim dönemimizde kadın ve genç sayısı arttı. 7 Ocak’ta yapılacak il kongresinin güzel bir ortamda geçmesini sağlamak için tüm partililerimiz çaba içerisinde. Bu kongrede birlik ve beraberliğin daha da artacağına inanıyorum” dedi.

KOCAOĞLU’NUN YAPTIĞINDA SAKINCA YOK!
Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kongre sürecinde düğmeye basması ve ilçe başkanlarıyla tek tek görüşerek isim sorması üzerine yapılan eleştirilere de yanıt verdi. CHP İl Başkanı, “Başkan Kocaoğlu’nun, ilçe başkanları ile aday konusunda yaptığı toplantılar eleştiriliyor. Bu eleştiri yanlış bir eleştiri… Aziz Bey bu partinin Büyükşehir Belediye Başkanı ve kendisine göre sorumlulukları var. Çalışacak il yönetimi Aziz Bey’le çalışma arkadaşı olacak. O nedenle karşılıklı uyumlu bir yapının oluşması önemli. Aziz Bey kendi düşüncelerinden ziyade örgütün düşüncelerini de alarak kendi düşüncesini zenginleştirmeye çalışıyor. Bu çalışmasında hiçbir sakınca yok. Samimi bir çaba gösteriyor. Milletvekilleri ile de görüşeceğiz. İzmir’e yakışır bir yapının çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

TEK LİSTELİ OLURSA GENEL BAŞKAN DA GELİR
Güven ayrıca tek listeli seçim konusunda başarı sağlanması durumunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kongreye gelebileceğini söyledi. Güven, “Bu çabalarımızı olumlu bir noktaya taşıyabilirsek, partimiz bundan büyük bir güç alacak. O zaman belki genel başkanımızı da bizim kongremize katılabilir. Tek listeli kongreler daha sakin geçiyor. Çift listeli bir kongre de olabiliri, bunda bir sakınca bulunmuyor” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir