MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güven’den çarpıcı 'Soyer'e soruşturma' yorumu: Gerekçelerini yaratmamak lazım!
Politika
7 Ekim 2022 Cuma 13:06

Güven’den çarpıcı 'Soyer'e soruşturma' yorumu: Gerekçelerini yaratmamak lazım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e İçişleri Bakanlığı tarafından 3 ayrı soruşturma izni verilmesini değerlendiren Memleket Partili Güven, “Yargıda ciddi sıkıntılar var ama bunların gerekçelerini de yaratmamak lazım” dedi

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven, partisinin İzmir’de il başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına değinen Güven, TBMM’de görüşmeleri süren ‘sansür yasası’ ve ‘türban tartışması’ hakkında da konuştu. CHP’yi ve Millet İttifakı’nı sert sözlerle eleştiren Güven, İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e verilen 3 ayrı soruşma iznine yönelik çarpıcı bir çıkış yaptı.

İKTİDAR PAHALILIĞI ÖNEMSEMİYOR

Türkiye’de yoksulluğun her geçen gün daha da derinleştiğini belirten Güven, “Türkiye hızla seçim takvimine yaklaşıyor. En geç 8-9 ay içerisinde belki olağan tarihiyle seçimler olacak. Hem cumhurbaşkanı hem parlamento seçimleri yapılacak. Bu sürece giderken Türkiye bir taraftan da ciddi sorunlarla yaşamak zorunda. Ülkede büyük bir işsizlik pahalılık enflasyon var. Enflasyon dünyada yüzde 3-4 iken, Türkiye’de TÜİK’e göre yüzde 80 ama yaşadıklarımızı göre yüzde 200 üzerinde. İnsanlar geçinemez duruma geldi. Böyle bir dönemde Türkiye bu sorunlarla boğuşuyor. İktidar pahalılığı, enflasyonu önemsemiyor. Stratejisi şu biraz ülkede büyümeyi sağlamayı çalışıyor. Bu da daha ziyade inşaat sektörü ile ilgili ama öbür taraftan kurun yükselişi enflasyonu yükseltiyor. Politik faizi düşürse de bankalar kredi vermemek için zorluyor. Vatandaş büyük bir hayat pahalılığı karşısında eziliyor. Üniversite öğrencileri giderlerini karşılayamıyor, karınlarını doyuramıyor. Türkiye’de bir iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Bu sorunları çözebilecek bir siyasi iktidara ihtiyaç var” dedi.

SUSAN TÜRKİYE YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

AKP ve MHP tarafından hazırlanan ve kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak adlandırılan 40 maddelik teklifi eleştiren Güven, “Ama maalesef bugün Türkiye’de özgür basın bir yana sosyal medyaya da bir zincir vurmaya çalışıyorlar. Vatandaşların sesinin çıkmasına tahammüle demiyorlar. Bu süreçte susan bir Türkiye yaratmaya çalışıyorlar” yorumunu yaptı.

HALKI OYALIYORLAR

Konuşmasının devamında Millet İttifakı’na yüklenen ve ‘türban tartışmasına’ değinen Güven, şunları söyledi: “Bunlar hep muhalefeti eksikliğinden kaynaklıyor. Millet İttifakı’nın ürettiği hiçbir şey yok. Halkı oyalıyorlar. Son ürettikleri de türban yasası... Gereksiz, lüzumsuz bir yasa önerisi ile çıkılıyor toplumun karşısına. Bu ülke laik bir ülke olduğu için farklı pozisyon yakaladı. Kalkındı, gelişti, büyüdü. Ama bugün bu kazanımlar tek tek ellerimizden alınmaya çalışılıyor. Özellikle kadınlarımız için bu iktidar büyük tehdit oluşturuyor. Muhalefet de değirmenine su taşır pozisyona düşüyor. Türkiye’nin geleceği bu muhalefet ile mümkün değil. Yeni bir muhalefete ihtiyaç var. Ulusalcı, Atatürkçü bir bloğa ihtiyaç var. Laikliği savunan herkesi partimizde birleşmeye çağırıyoruz. Bu iktidar gidecek ama bizlerin sayesinde. Muhalefetin değil. Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapacağız, bu konuda ciddi çalışmalarımız var.”

 6’LI MASA TÜRKİYE’Yİ HİÇBİR YERE GÖTÜRMEZ

“Memleket Partisi hızla yükselişini devam ettiriyor” diyen Güven, “Bu ivme kazanarak artacaktır. Özellikle İzmir’in laik seçmeni yapılan yanlışları dikkatle izliyor, büyük bir huzursuzluk duyuyor. Ama bunları bir şekilde biz sandıkta çözmeye hazırız cumhuriyetçiler, Atatürkçüler olarak. Ülkemizi tekrar ayağa kaldıracağız. Bu iktidarı ilk seçimde göndermemiz gerekiyor; yerine de cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik ve demokratik bir iktidar getirmemiz gerekiyor. Bu sorunu da hep birlikte çözeceğiz. Muharrem İnce’yi de cumhurbaşkanı yapacağız. Bizim olmazsa olmazımız kırmızı çizgimiz Atatürk. Bu konuda Atatürkçü olanların ulusal değerlerine bağlı olanların hepsiyle beraberiz zaten. Ama 6’lı masa Türkiye’yi kilitledi adayı belli değil hala oyalıyorlar. Geçen toplantı yaptılar yeni yılda yeniden görüşecekler. Böyle bir şey böyle bir siyaset olabilir mi siz toplumu niye oyalıyorsunuz? Kapalı kapılar ardından görüşmeler yapıp toplumdan bir şeyleri gizliyorsunuz. Bu 6’lı masadan aday çıkaramazlar, Türkiye’yi hiçbir yere götüremezler. Türkiye’nin kurtuluşu Türkiye’nin kurucu değerleri ile olur. Cumhuriyeti, laikliği korumak istiyoruz. Gençlerimize daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

GEREKÇELERİ YARATMAMAK LAZIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e İçişleri Bakanlığı tarafından 3 ayrı soruşturma izni verilmesini değerlendiren Güven, “Yargıda ciddi sıkıntılar var. Yargının tekrar bağımsız hale dönüştürülmesi gerekiyor. Ama bunların gerekçelerini yaratmamak lazım. Sen 9 Eylül’de çıkıp barış yılı ilan ediyorsun. Savaşın kazanıldığı gün 9 Eylül. Yunan bile demiyorsunuz. 9 Eylül’ü kutlarken doğru tanımlaman gerekiyor. Doğru duruşlar sergilemeniz gerekiyor ama karışıklık yaratınca başlıyor iş büyümeye. Hukuk sistemi de malum hemen dava açılır. Bunlar Türkiye’de gayri ciddi gündemler. Türkiye’de büyük bir kriz yaşanıyor. Böle kötü günlerde biz boş gündemlerle uğraşıyoruz. Belediyelerin işini daha düzgün yapması lazım. körfez koku içinde hep söyleniyor. Bunu çöz. Buna yoğunlaşalım. İhale yaptın, daha pahalıya verdin. Bunun hesabını ver. Tarkan konseri yaptın neye kaç para harcadığını saklıyorsun. Sonra sürekli dedikodu oluyor. Sponsorun varsa da bu işi bu arkadaşlara yaptırdım dersin. Kamu yöneticiliği budur. Açıklık ve şeffaflık olmazsa her türlü tartışma başlar. Haksız yargılamalara soruşturmalara maruz kalıyor insanlarımız karşı çıkıyoruz. Bizim partimize karşı da oluyor. Doğru şeyler değil. Türkiye’de bunlar yaşanıyor ama yapmamız gereken sorumluluklar var” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir