MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HDP'ye saldırıya İzmir meclisinden ortak tepki ve kınama!
Yerel Yönetimler
18 Haziran 2021 Cuma 18:37

HDP'ye saldırıya İzmir meclisinden ortak tepki ve kınama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında HDP binasına gerçekleşen saldırı için ortak kınama ve tepki metni okundu. CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti gruplarının ortak kararı olan açıklamada grup başkan vekillerinin imzası yer aldı. Metni meclis adına CHP Grup Sözcüsü Kökkılınç okudu. Oturumu yöneten Özuslu da şiddetin önüne geçilmesi için konuşma yaptı.
Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir İl Başkanlığı binasına gerçekleşen, Deniz Poyraz isimli vatandaşın Onur Gencer tarafından öldürüldüğü silahlı saldırı için mecliste kınama metni okundu.
CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti gruplarının ortak iradesiyle hazırlanan açıklamada grup başkan vekillerinin imzası bulundu.

ŞİDDETİN HER ALANDAN ÇIKARILMASINDAN YANAYIM
Saldırıyla ilgili konuşan CHP'li Özuslu, "Menfur bir hadise ile sarsıldı dün İzmir ve Türkiye... Bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum. Sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisi irade göstererek tüm gruplar ortak bir metin hazırladı. Bu kıymetli bir şey. Bir kere İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinin bu konudaki hassasiyetini, yürekliliğini, kararlılığını ortaya koyduğu için. Ve demokrasiyi savunduğu için. Şiddeti her koşulda reddettiği için bu çok önemli bir metin. Tüm grup başkan vekili arkadaşlarıma, parti gruplarına teşekkür ediyorum. Kişisel olarak da şiddetin siyasetten, her alandan çıkarılmasından, sözün hakim kılınmasından yanayım. Söz söylenecek, eleştiri yapılacak. Fikir önemlidir. Fikrin gereği yapılacak. Sonunda millet iradesine saygı gösterilecek. Başka bir yol yok. Bireysel silahlanmanın da, insanların bu kadar kolay silaha ulaşabilmesinin de mutlaka önlenmesi gerekir diye düşünüyorum. Birini öldürmek isteyen bir insan elbette yapabilir, önlem de alsanız yapabilir. Ama biz bütün toplum olarak silahlanmanın karşısında amasız, lakinsiz, net durursak caydırıcı olur. Demokrasimize yapılan bu alçakça saldırıyı lanetle kınıyorum. Sadece orada bulunmaktan ve çalışmaktan başka bir işi olmayan genç kardeşimizin kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kardeşimizin ailesine, HDP camiasına, İzmir'e başsağlığı diliyorum" dedi.

İŞTE HAZIRLANAN ORTAK METİN
Hazırlanan metni tüm meclis adına CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç okudu. İşte o açıklama: 17 Haziran 2021’de HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan ve gencecik masum bir insanımızın, Deniz Poyraz’ın, katledildiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden genç kardeşimiz Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Hiç şüphesiz ki bu menfur saldırı failleri ülkemizin birliğini, bütünlüğünü; milletimizin huzurunu, barışını, güvenini; devletimizin hukuk devleti niteliğini hedef almıştır. Saldırı birlikte yaşama irademize, toplumsal sağduyumuza, demokrasimize yöneliktir. Olayın hemen ardından ülkemizin her bir köşesinden, her siyasi görüşten saldırıyı kınayan seslerin yükselmesi, ortak bir duruş sergilenmesi oldukça önemlidir. Ortak beklenti ve talebimiz, karanlık saldırının tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması; bu kötücül provokasyonun tüm ayrıntıları ile birlikte açıklığa kavuşturulması; sorumlularının adalet karşısında hak ettikleri cezayı almasıdır. Demokrasimizi, huzur ve güvenliğimizi, toplumsal barışımızı alçakça saldırılar karşısında korumak hepimizin tarihsel sorumluluğudur. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri olarak bu sorumluluğa var gücümüzle sahip çıkacağımızı İzmir ve Türkiye kamuoyunun dikkatine arz ediyoruz.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir