MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?
Güncel
21 Ağustos 2020 Cuma 17:26

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Koronavirüs salgını tamamen bitmemişken İzmirlilerin kafasında oluşan, “İEF 89’uncu kez kapılarını açacak mı?” sorusu yanıtını buldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Ankara’ya giderek Bakan Pekcan’la bir araya geldi. Ayrıca bu hafta Vali Köşger’in vakalar üzerinden verdiği bilgi, CHP’nin İl eski Başkanı Akman’ı kaybetmesi, Kiraz Belediye Başkanı Özçınar’ın kendini karantinaya alması olayları yaşandı. Tabip Odası’nın yaptığı, ‘Kentte 3 bine yakın pozitif vaka var’ açıklaması da dikkat çekti.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Yaşanan bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Kentte 88 yıldır aralıksız gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın koronavirüs salgınının tamamen bitmemesinden dolayı yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Sorunun cevabı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ankara’da gerçekleştirdiği zirve sonrasında netleşti.

Denetimlere devam eden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in koronavirüs vakalarıyla ilgili yaptığı, ‘İlk 10’da İzmir yok’ açıklaması bir nebze de olsa yüreklere su serpti.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, annesinde koronavirüs tespit edilmesinin ardından kendini karantinaya aldı.

CHP’de İzmir İl Başkanlığı görevini 1977-1980 yılları arasında yürütmüş olan Sedat Akman vefat etti. Cenazeye katılan Muharrem İnce, Akman’la ilgili anısını paylaştı ve demokrasi vurgusu yaptığı konuşmaya imza attı.

Büyükşehir Belediyesi 304 otobüs satın alarak filosunu genişletti.  

İzmir Tabip Odası, düzenlediği basın toplantısında kent genelinde pozitif vaka sayısının 3 bine yakın olduğunu açıkladı. Ve bu vakaların 150’sinin hastanelerde yatarak tedavi gördüğü kaydedildi.

“İEF 89’UNCU KEZ MERHABA DİYECEK” HABERİ GELDİ!
Kentte bu yıl 89’uncu kez yapılması planlanan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) için flaş bir gelişme yaşandı.  Pandemiden dolayı fuarın yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara’ya giderek Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüştü. Zirveden sonra açıklama yapan Başkan Soyer fuarın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğiyle ilgili merak edilen sorunun cevabını verdi.  Soyer Bakan Pekcan ile gerçekleşen görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan ile 9-13 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 89. İzmir Enternasyonal Fuarı’nı görüştük, kendilerini açılışa davet ettik. Sayın Bakan 1 Eylül’den itibaren kapalı alanlarda fuarlar düzenlenebileceğini açıkladı. İEF, 89 yıldır olduğu gibi Kültürpark’ta, 9 Eylül'den itibaren ziyaretçilerini pandemi kurallarına uygun olarak "Akdeniz" temasıyla ağırlayacak.” dedi. Böylece belirsizlik düğümü çözülmüş oldu. Yaşanan olağanüstü durumdan dolayı fuarın bu yıl 5 günlük sürede yapılacağı ilan edildi. İEF’nin yapılacağı tarih öne çekildi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada fuarın 4-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

VALİ KÖŞGER’DEN DENETİM TURLARI VE ‘EN KÖTÜ 10’DA DEĞİLİZ’ AÇIKLAMASI
Koronavirüs salgınının tamamen bitmemesi ve özellikle kurban bayramı sonrası vakaların tırmanışa geçmesiyle birlikte illere gönderilen genelgeler kapsamında valiler sokağa inerek denetlemeler yapıyor. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de adeta kentte sokakları dolaşarak dükkan dükkan esnafları ve vatandaşları kontrol ediyor. Vali Köşger’in bu çalışmaları yürütürken vakalar üzerinden yaptığı açıklama dikkat çekti. Net bir bilgi vermekten imtina eden Köşger’in demeci İzmirlileri kısmen rahatlattı. Köşger, “Rakamsal bir şey söylemeyeyim ama Türkiye'de en kötü 10 içerisinde değiliz, en iyi 10'un içerisinde de değiliz” dedi.

CHP’NİN ACI GÜNÜ… İNCE’DEN İZMİR’DE DEMOKRASİ MESAJI
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 1977-1980 yılları arasında İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Dr. Sedat Akman yaşamını yitirdi. Akman'ın vefat haberi CHP İzmir Örgütü'nün yanı sıra kentin tıp camiasını da yasa boğdu. Ömrünü siyasete ve CHP'ye adayan Akman 12 Eylül darbesinden sonra partinin yeniden açılmasını için verdiği mücadele ile tanınırken, 1972-74 yılları arasında da İzmir Tabip Odası'na başkanlık yapmıştı. Akman, CHP il binası önünde düzenlenen törenin ve Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlandı. CHP İzmir’in acı gününe Muharrem İnce de katıldı. Son yıllarda genel merkezle ters düşen, kurultaylarda aday olan ve son seçimde genel seçimde partinin Cumhurbaşkanı adayı sıfatını taşıyan İnce Akman'ı anlattığı açıklamasında yıllar önce yaşanan ön seçim anekdotunu paylaşarak demokrasi vurgusu yaptı.

BAŞKAN ÖZÇINAR KENDİNİ KARANTİNAYA ALDI
Kiraz Belediyesi Başkanı Saliha Özçınar’ın annesi Şerife Özçınar’da koronavirüs tespit edildi. 62 yaşındaki anne Özçınar’ın ayrıca kronik şeker ve tansiyon hastalığı olduğu belirtilirken yakın çevresinin de yakın temas edilmemesi noktasında refleks gösterdiği ifade edildi.  Özçınar’ın geride kalan kurban bayramında gerçekleşen ziyaretler sırasında virüs kaptığı tahmin edildi. Başkan Özçınar annesi ve oğluyla yaşadığı evde kendini karantinaya alırken, “Vatandaşımızı tehlikeye atamam. Annemin testleri negatif çıkınca ben de bir test daha yaptıracağım. Ondan sonra inşallah görevime başlarım” dedi.

YILIN TEK KALEMDE EN BÜYÜK İHALESİ…
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 304 adet otobüs alımı için açtığı ihaleyi kazanan Otokar, yılın tek kalemde gerçekleşen en büyük otobüs ihalesi için sözleşme imzaladı. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni araç filosunun teslimatının bu yıl içinde başlayacağı belirtili. Otokar’ın, ESHOT'a 5 yıl boyunca satış sonrası hizmet sunacağı da aktarıldı.

TABİP ODASI’NDAN KORKUTAN RAPOR: İZMİR’DE 3 BİNE YAKIN POZİTİF VAR!
İzmir Tabip Odası, düzenlediği basın toplantısında kent genelinde pozitif vaka sayısının 3 bine yakın olduğunu açıkladı. Ve bu vakaların 150’sinin hastanelerde yatarak tedavi gördüğü kaydedildi. Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, test sonucu pozitif çıkan ağır olmayan hastaların toplu taşıma araçları ile evlerine gönderilmesine ilişkin ise, “Toplu taşıma araçlarında şu anda kota uygulaması yok. Hele dolmuşlar ve işçi servisleri tıka basa gitmekte. Kişilerin bu şekilde eve gönderilmesi uygun değil. Buna Sağlık Bakanlığının altyapısı ve araçları yetemeyebilir ancak bu durumda yerel yönetimlerden destek almalı. Bu kişilerin güvenli bir şekilde evlerine ulaşımı sağlanmalı” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir