MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?
Güncel
20 Aralık 2020 Pazar 08:36

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını aktardı. Yağışlar nedeniyle kentte sel ve taşkınlar meydana geldi. Urla için gönderilen mektup tartışma yarattı. AK Parti Kemalpaşa’da iki ismin istifası alındı ve yargı süreçleri başladı. Konak’ta yapılacak gökdelen için bir gelişme yaşandığı aktarıldı. Gaziemir Belediye Başkanı Arda hakim karşısına çıktı. Bakan Koca İzmir için önemli veriler paylaştı. Karşıyaka’da logo tartışması yaşandı. Kültürpark projesi yeniden start aldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke genelinde yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Kentte gerçekleşen yağmur sonrasında yaşanan sel ve taşkınlarda Menderes’te can kaybı yaşanırken, Karşıyaka’nın Mavişehir bölgesi durumdan olumsuz etkilendi.

AK Parti Kemalpaşa ilçe yönetiminde bulunan iki kişinin istifası alındı. İki isimden birinin istismar diğerinin bir trans bireyin kendisini vurmasına sebebiyet vermeden tutuklandığı belirtildi.

Urla’da yapılması planlanan akaryakıt istasyonu için alınacak karar mecliste imar tartışmalarına neden oldun. Bir vatandaştan gelen mektup mecliste gerginliğe sebep oldu.

Konak’ta yapılacak gökdelen için Hilton Oteli’nin yüksekliğinin baz alınacağı yönünde gelişmeler yaşandığı aktarıldı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Deniz Karakurt’un kura sonucuyla Menemen Belediyesi Başkan Vekilliğine gelmesine yol açan seçim için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda eski sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’in koronavirüs tablosuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Karşıyaka’da logo tartışması yaşandı. AK Partililer ile CHP’liler karşı karşıya geldi.

Ayrıca Kültürpark’ın geleceği için hazırlanan plan meclise sunuldu.

YILBAŞI İÇİN 4 GÜNLÜK YASAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip yılbaşında dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Buna göre sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21:00 ve 4 Ocak saat 05:00 arası kesintisiz uygulanacak.

SEL, TAŞKIN VE KUM SETİ
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yağmurun ardından denizin taşması sonucu çok sayıda araç su içerisinde kalırken, vatandaşlar arama kurtarma çalışmaları için çaba harcadı. Menderes'te derede sürüklenen araçta kaybolan iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Ayrıca kentte etkili olan şiddetli yağışlar Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir bölgesini de olumsuz etkiledi. Bu bölgede özellikle kış aylarında lodosun etkili olduğu günlerde deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle oluşan taşkınlara son vermek için Kıyı Rehabilitasyon Projesi’ni sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje tamamlanıncaya kadar denizin taşma riskine karşı sahile geçici olarak topraktan set çekti.

AK PARTİ KEMALPAŞA’DA DEPREM!
AK Parti Kemalpaşa İlçe Yönetim kurulu üyeleri Dursun Ali İnce ve Nihat Boytepe kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi. İki ismin istifaları alınıp partiyle ilişiği kesilirken, CHP cephesinden dosya ile ilgili çarpıcı iddialar geldi. İki isimden birinin istismar diğerinin bir trans bireyin kendisini vurmasına sebebiyet vermeden tutuklandığı belirtildi.

URLA MEKTUBU TARTIŞMASI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen ve Urla'da yer alan bir akaryakıt istasyonuyla ilgili arazi sahibi Arif Akdemir isimli vatandaşın siyasi parti temsilcilerine gönderdiği mektupla ilgili tartışmalar yaşandı. Arif Akdemir isimli vatandaşın mektubuna yanıt CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur'dan geldi. CHP konunun yargıya taşınacağını açıkladı.

GÖKDELEN PROJESİNDE HİLTON GELİŞMESİ
Konak'ın Pasaport bölgesine yapılması planlanan ve yüksekliği nedeniyle uzun süre tartışma konusu olan gökdelen projesinde önemli bir gelişme yaşandığı öğrenildi. Konak Belediyesi bünyesinde oluşturulan mimar estetik komisyonunda yükseklik için Hilton Oteli'ni baz alma fikrinin öne çıktığı bildirildi.

MENEMEN SEÇİMİNE MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA ÇIKTI
Menemen Belediyesi Meclisi’nde gerçekleşen belediye başkan vekilliği seçiminde yaşanan eşitlik sonrası kazananı belirleyen ve cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle AK Parti tarafından Bölge İdare Mahkemesine yapılan itirazda karar çıktı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. CHP’nin karara itiraz hakkını kullanacağı belirtildi.

ARDA İÇİN FACEBOOK KARARI
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sosyal medya hesabındaki eski paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması Bayraklı Adliyesi’nde görüldü. Arda suçlamaları reddederek ilgili hesapların kendisine ait olmadığını söyledi ve bir komplo ile karşı karşıya kaldığını bildirildi. Savunmanın ardından Facebook merkezine konunun araştırılması için yazı yazılmasına karar verildi.

İZMİR’DE YÜZDE 35 DÜŞÜŞ!
Sağlık Bakanı Fahretin Koca, Hatay, Adana, Samsun, İzmir Valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanlarıyla yaptığı toplantıların ardından, bu illerdeki yoğunluk oranlarını açıkladı. Bakan Koca, " İzmir'de son hafta içinde günlük vaka sayısında yüzde 35 düşüş oldu. Hastane doluluk oranı yüzde 58,  yoğun bakım doluluk oranı yüzde 78. Şu anda 797 filyasyon ekibimiz sahada görev yapıyor" ifadelerini kullandı.

KÜLTÜRPARK’IN GELECEĞİ İÇİN HAZIRLANAN PLAN MECLİSE SUNULDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin simgelerinden Kültürpark’ı doğal dokusunu geliştirerek korumak ve kent belleğindeki misyonu doğrultusunda geleceğe taşımak hedefiyle hazırladığı Koruma Amaçlı İmar Planı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunuldu. Parkın yeşil alanlarının daha da büyütülmesini hedefleyen plan kapsamında aynı zamanda Kültürpark’ın Ekosistem Koruma Planı da hazırlandı. Başkan Tunç Soyer, “Ortak akılla Kültürpark’ın ‘Anayasası’nı hazırladık. Belediye Meclisimiz ve ilgili kurullar onayladığında İzmir’in gözbebeği artık kişisel ve dönemsel kararlardan etkilenmeyecek” dedi.

KARŞIYAKA’DA LOGO TARTIŞMASI, TABELA İNDİ!
Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş.’nin bünyesindeki Kent Garden Restoranı için kullanılan logo tartışma konusu oldu. AK Parti’den görselin HDP logosuna benzediği yönündeki sert eleştiriler sonrası Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay’dan yanıt gelirken, Tugay logonun tabeladan kaldırıldığını duyurdu. İlk olarak sosyal medyada start alan tartışma sonrasında AK Partili ve CHP’li siyasetçiler verdikleri demeçlerle karşı karşıya geldi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir