MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?
Güncel
12 Mart 2021 Cuma 16:50

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

İnşaatı devam eden Fahrettin Altay- Narlıdere metrosunda tünelin ucundaki ışık görünürken Ankara’dan Buca Metrosu için dış kredi onayı geldi. İzmir Valisi Köşger, koronavirüs vaka artışına dikkat çekti. AK Parti İzmir il eski Başkanı Şengül partisinden ihraç edildi. İYİ Parti İzmir Milletvekili Çıray yerel seçimler için flaş bir çıkışa imza attı. AK Partili İl Başkanı Sürekli ‘A Takımı’nı oluşturdu.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi. Kent tarihinin şimdiden en büyük yatırımları arasında gösterilen Buca metrosu için flaş bir gelişme yaşandı.

AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül partisinden ihraç edildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüs vaka sayılarının arttığını açıkladı.

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir aşamaya gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tünelin ucundan ışığı gördük” mesajını verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kongrede ikinci kez göreve gelmesi sonrasında yürütme kurulunu oluşturdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Çıray’ın “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların getirdiği mecburiyet olarak iş birliklerini gerektirdi. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde İYİ Parti kendi adaylarıyla seçimlere girecektir” açıklaması dikkat çekti.

ANKARA'DAN BUCA METROSU MÜJDESİ: BÜYÜKŞEHİR'E 'KREDİ' ONAYI!
Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon Euro bütçesiyle İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metro Hattı Projesi için Hazine garantisiz dış kredi sağlanması yönündeki görüşmelerini sürdürüyor. Şimdiye dek çeşitli uluslararası kuruluşlardan 490 milyon Euro’luk kaynağın ön onayını alan Büyükşehir, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na da başvurmuş ve “Hazine garantisiz dış kredi kullanma izni”nin süresinin uzatılmasını talep etmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden, “sürenin bir yıl uzatıldığına dair onay yazısı” Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştı.

AK PARTİ'DE FLAŞ KARAR: ŞENGÜL İHRAÇ EDİLDİ!
AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği iddia edilen sözler nedeniyle partiden ihraç edildi.

VALİ KÖŞGER AÇIKLADI: İZMİR'DE KORKUTAN ARTIŞ!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kontrollü normalleşme sürecinin ilk günlerini de içine alan 27 Şubat-5 Mart'ta şehirdeki Kovid-19 vaka sayılarının 8-14 Şubat haftasına göre yüzde 50 arttığını, kurallara uyulmaması halinde kentin hızla çok yüksek riskli iller arasına girebileceğini bildirdi.

NARLIDERE’DE TÜNELİN UCUNDAN IŞIK GÖRÜNDÜ
Hafif raylı sistemin geliştirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımdaki en önemli yatırımlarından biri olan Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir aşamaya gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tünelin ucundan ışığı gördük. İlk tünel bitti. Pandemiye, depreme, bütün felaketlere rağmen hiçbir şey aksamadan vaktinde devam ediyor. Arkadaşlarım muazzam bir başarı hikayesi yazıyor burada. Her biriyle iftihar ediyorum” dedi.

AK PARTİLİ SÜREKLİ ‘A TAKIMI’NI OLUŞTURDU
Geçtiğimiz günlerde 7. Olağan İl Kongresini gerçekleştiren AK Parti İzmir’de görev dağılımı yapıldı. AK Parti’nin vefa temelinde, yenilenme ve gelişme ile gücünü koruyan bir parti olduğunu vurgulayan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “İzmir’i tüm dinamikleriyle, istisnasız kucaklayacak isimlerle yeni dönemi başlatıyoruz. Heyecanlıyız ve ortak akılla çalışmaya hazırız. Partimiz ve İzmir’imiz için hayırlısı olsun.” diye konuştu. Yürütme Kurulu’na 6 Bölge Başkanı ve 4 İl Başkan Danışmanı da eklenerek AK Parti İzmir’in Yürütme Kurulu, böylelikle 24 kişiden oluştu.

İYİ PARTİ’DEN YEREL SEÇİM ÇIKIŞI DİKKAT ÇEKTİ!
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Çıray, “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların getirdiği mecburiyet olarak iş birliklerini gerektirdi. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde İYİ Parti kendi adaylarıyla seçimlere girecektir” dedi. TBMM Grup Başkan Vekili Dervişoğlu ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in performansı hakkında, “Memnun değilim. Sana da deprem, sel, göktaşı vursaydı sen de halinden çok memnun olmazdın” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir