MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?
Güncel
25 Nisan 2021 Pazar 02:10

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Torbalı Belediye Başkanı Uygur’un ölümü kentte büyük üzüntüyle karşılandı. CHP İl Yönetimi, Menemen’e 5 kişilik geçici yönetim atadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de coşkuyla kutlandı. Tabipler Birliği, 14-20 Nisan haftasında İzmir'de 214 fazladan ölüm olduğunu açıkladı.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi. 

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur hayatını kaybetti. Uygur’un ölümü kentte yas havası meydana getirdi.

CHP, Menemen İlçe Örgütü’nün görevden alınması sonrasında yeni hamlesini yaptı. 5 kişilik geçici yönetim oluşturuldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de coşkuyla kutlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında “100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması” düzenleme kararı aldı.

Tabipler Birliği, 14-20 Nisan haftasında İzmir'de 214 fazladan ölüm olduğunu açıkladı.

BELEDİYE BAŞKANI UYGUR HAYATINI KAYBETTİ
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Uygur’un Torbalı’daki cenaze törenine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Tüm partilerden siyasiler başsağlığı mesajları yayınlarken yeni süreçte merhum Uygur’un yerine göreve gelecek ismin netleştirilmesi için de çalışmalar başladı. Belediye kanunun 45’inci maddesine göre, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger meclise seçim gündemiyle davet çıkardı. Olağanüstü meclis toplantısının 27 Nisan Salı günü saat 16:00’da gerçekleşeceği belirtildi. Torbalı Belediye Meclisi’nde CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesi bulunuyor. AK Parti’nin süreci izleme politikası yürüttüğü aktarıldı. CHP’nin ise Menemen’de yaşanan belediye yönetiminin AK Parti’ye kaptırılmasının yeniden meydana gelmemesi için titiz bir çalışma yürüttüğü ifade edildi.

MENEMEN’E 5 KİŞİLİK GEÇİCİ YÖNETİM ATANDI
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde toplanan il yönetimi, geçtiğimiz günlerde ilçe başkanı Turan Erdoğan ve yönetimini görevden aldığı Menemen’e tüzük gereği 5 kişilik geçici yönetim atadı. İl yönetimi, yerel seçimlerde Menemen’de başkan adayı olan Ömer Güney’i geçici yönetimin başına atadı.   Güney başkanlığındaki 5 kişilik heyette Nazan Aras, Timuçin Çakmak, Erdal Güneş, Sabriye Yaşatürk yer aldı. Menemen’de pandemi nedeniyle kısa süre içinde kongre yapılmayacak. Atanan geçici yönetimin Kınık’taki gibi uzun sure görevde kalması bekleniyor. Güney, yerel seçimlerden sonra Serdar Aksoy’a 1 yıla yakın bir sure danışmanlık yapmış, daha sonra görevinden ayrılmıştı.

İZMİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. İzmir'de Cumhuriyet Meydanında salgın tedbirleriyle gerçekleşen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından ilkokul öğrencileri, şiir okudu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILI İÇİN YARIŞMA
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında “100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması” düzenleme kararı aldı. 100. yıl coşkusuna, heyecanına, Cumhuriyet sevgisine eşlik eden tüm sanatçıları şiir ve beste yarışmasına katılmaya davet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Atatürk'ün bize armağanı Cumhuriyetimizi gelecek kuşaklara 100. yıl marşıyla anlatalım” dedi.

TTB’DEN İZMİR İÇİN ÖLÜM RAKAMLARI
Türk Tabipler Birliği (TTB) 14-20 Nisan haftasında 21 ilde toplam ölümlerin önceki üç yılın ortalamasından yüzde 58 fazla olduğunu, sadece İstanbul’da bin 117 fazladan ölüm kaydedildiğini duyurdu. TTB İzmir'de 214 fazladan ölüm kaydedildiğini duyurdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir