MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?
Güncel
30 Nisan 2021 Cuma 11:23

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Ülke genelinde tam kapanma uygulamaya konuldu, İzmir’de de Valilik ek kararlar aldı. Belediye meclisleri ertelendi. Torbalı’da yeni başkan belli oldu ama seçim yargıya taşındı. İzmir’e şehir ateşi düştü. Büyükşehir ile sendika arasında TİS imzalandı ve yüzde 21 zam yapıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu Çeşme Projesi’yle ilgili net konuştu. Fransız Tatil Köyü ihalesi gerçekleşti. Mustafa Denizli Altay ile anlaştı.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Dünyada 1 yılı aşkın süredir devam eden koronavirüs pandemisinde Türkiye 17 günlük tam kapanma dönemine girdi. 81 ile genelgeler gönderildi, tedbir kararları ve muafiyetler açıklandı.

Belediye meclis toplantıları için erteleme kararı çıktı.

Torbalı’da Belediye eski Başkanı merhum İsmail Uygur’un yerine görev yapacak isim netleşti. Fakat seçimin yargıya taşınması hamlesi geldi.

 Piyade Teğmen Mehmet Kıvık, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe- Kartal Harekatı'nda şehit oldu. Acı haber Menderes’teki baba evine ulaştırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK arasında 7 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Personele yüzde 21 oranında zam yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çeşme Projesi özelinde konuştu ve ‘beton ormanına dönüştürmezse negatif bakmıyoruz’ mesajını verdi.

İzmir turizmine yıllarca hizmet veren ve uzun bir süredir atıl durumda bulunan Foça Tatil Köyü (Fransız Tatil Köyü- Club Med) için ihale gerçekleşti ve kazanan belli oldu.

Türkiye futbolunun efsane teknik direktörlerinden Mustafa Denizli, Altay ile anlaştı.

30 Ekim 2020'deki depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporları sonrası hakkında gözaltı kararı verilen 22 şüpheliden 20'si yakalandı, adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'in vaka sayısında geride kalan haftaya oranla düşüş yaşandığını açıkladı. Kentte geride kalan hafta 351 olan 100 bin kişide görülen COVİD-19 vaka sayı bu hafta 335.09'a geriledi.

TAM KAPANMADA VALİLİK’TEN EK KARARLAR
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger idaresinde toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu yerelde uygulanacak ek tedbir kararları aldı. Tam kapanmaya girilirken; sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşamaması için sağlık tesislerinde bulunan kreşlerin açık tutulmasına karar verildi. İzmir-Manisa ve İzmir-Aydın gibi komşu illere olan günlük işçi servislerinin izne tabi olmaksızın faaliyetinin devam etmesi kararlaştırıldı. Ayrıca 9 Mayıs 2021 Pazar gününün “Anneler Günü” olması nedeniyle çiçekçilere muafiyetler getirildi.

TORBALI’DA CHP İKTİDARI DEVAM ETTİ, AK PARTİ YARGIYA BAŞVURDU
Torbalı Belediye Başkanlığı görevini yürütürken vefat eden İsmail Uygur’un yerine gelecek isim için mecliste seçim gerçekleşti. Olağanüstü toplanan belediye meclisi seçimini yaptı. CHP’li Mithat Tekin ile AK Partili Özgür Erman Çağlar sandıkta yeni başkan olmak için yarıştı. Seçimi üçüncü turda salt çoğunluğa ulaşan CHP’li Tekin kazandı. Seçime CHP cephesinde yaşanan fireler ve telefon krizi damga vurdu. AK Parti'den seçimi yargıya taşıma kararı aldı. Torbalı seçimi sosyal medyada gündem oldu. AK Parti ve CHP sert bir şekilde karşı karşıya geldi.

KENTE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe- Kartal Harekatı'nda, araziye döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık (27), tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehidin acı haberi, İzmir'in Menderes ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

BÜYÜKŞEHİR'DE TİS BAYRAMI: YÜZDE 21 ZAM!
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN arasında 7 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. Sözleşmeye “Ayrımcılığın Önlenmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” maddesi de eklenerek İstanbul Sözleşmesi ve cinsiyet eşitliğine yönelik düzenlemelere atıfta bulunuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hangi belediye şirketinde çalışırsa çalışsın, işçiler bu dönemin sonunda aynı düzeyde maaş alacak. Eşit işe farklı maaş adaletsizliği çok yakında tarihe karışacak” dedi. Sözleşme kapsamında personele yüzde 21 oranında zam yapılmış oldu.

CHP LİDERİ’NDEN ÇEŞME PROJESİ AÇIKLAMASI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO)Nisan ayı olağan meclis toplantısına katıldı. İnternet üzerinden çevrim içi gerçekleşen meclis oturumunda konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu birbirinden önemli mesajlar verdi. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Çeşme Projesi’ne destek verecek misiniz?” sorusu karşısında, “Elbette, eğer bu proje İzmir halkı tarafından benimsenirse, beğenilirse, bir beton ormanına dönüşmez ve büyük ölçüde korunursa elbette ülkeye döviz getirecek bir yatırıma negatif bakmayı düşünmüyoruz. Bütün mesele, yapılan işin Türkiye’nin saygınlığına, doğasına, kültürüne, tarihine koşut olsun” dedi.

BELEDİYE MECLİSLERİNE ERTELEME
Türkiye için alınan 3 haftalık tam kapanma kararının ardından bakanlıklar da peş peşe genelgelerle uygulamanın hatlarını çizdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanmada bu aralıkta yapılması gereken belediye meclis oturumlarının da ertelendiğini duyurdu.

YILLARDAN BERİ ATIL DURAN FRANSIZ TATİL KÖYÜ İÇİN İHALE GERÇEKLEŞTİ!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, söz konusu taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı. Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hazinesi adına kayıtlı, İzmir'in Foça ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde, çeşitli yüzölçümlü taşınmazların ve bu taşınmazlar üzerinde bulunan tesis, bina, müştemilatın bulunduğu Foça Tatil Köyü için en yüksek teklifi 131 milyon lirayla BKG Ortak Girişimi verdi.

ALTAY, EFSANESİNE KAVUŞTU!
TFF 1'inci Lig'de Play-Off'tan Süper Lig'e yükselmeyi hedefleyen Altay'da dün göreve başlayan Mustafa Denizli, "Buraya laf olsun diye gelmedik. İnandığım için geldim" mesajı verdi. Altyapısından yetişip 18 yıl formasını giydiği siyah-beyazlı kulübe 38 yıl sonra dönen Türk futbolunun en kariyerli teknik adamlarından Mustafa Denizli, "Nasıl her Altaylı'nın kalbinde benim algım farklı, her Altaylı'nın da bendeki algısı çok farklı. Kulübe dönüp ilk kez antrenmana çıkmak, onlarla beraber olmak benim adıma heyecan verici, camia adına da heyecan verici ve benim için fazlasıyla gurur verici. Kısa bir süre kaldı. Bu kısa sürede yapmamız gereken çalışmaları yapacağız ve düşündüğümüz her şeyi inşallah gerçekleştireceğiz" dedi.

İZMİR DEPREMİ SORUŞTURMASI
30 Ekim 2020'deki depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporları sonrası hakkında gözaltı kararı verilen 22 şüpheliden 20'si yakalandı, adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 1'i tutuklandı.

VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3-9 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen COVİD-19 vaka sayılarını açıkladı. 17-23 Nisan haftasında her 100 binde haftalık vaka sayıları İstanbul'da 854,75, Ankara'da 567,88 olarak açıklandı. En yüksek iller İstanbul ve Çanakkale oldu. İzmir'in vaka sayısında ise geride kalan haftaya oranla düşüş yaşandı. Kentte geride kalan hafta 351 olan 100 bin kişide görülen COVİD-19 vaka sayı bu hafta 335.09'a geriledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir