MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Güncel
20 Eylül 2024 Cuma 16:54

Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!

Hakkari'de AJet'e ait yolcu uçağı, Yüksekova'daki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda pistten çıktı. Uçağın iniş yaptıktan sonra aşırı yağıştan çamura sağlandığı belirtildi. Yolcuların tahliyesi için çalışma başlatıldı. Olayda yolcu ve mürettebattan yaralanan olmadığı da kaydedildi.

 Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda AJet'e ait yolcular uçağı iniş sırasında pistten çıktı. Ön dikmesi çamura saplanan uçaktaki yolcu ve mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

UÇAKTA PANİK ANLARI

Ankara'dan saat 11.20'de kalkış yapan AJet'e ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, saat 13.15'te Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahattin Eyyubi Havalimanı'na iniş yaptı.

Bu sırada havanın yağışlı ve pistin ıslak olması nedeniyle uçak, kayarak pistten çıktı. Yolcuların o sırada uçakta bulundukları belirtildi.

AJET’TEN AÇIKLAMA

AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada, "Esenboğa Havalimanı’ndan saat 11.20’de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Havaalanı’na saat 13.15’te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

VALİ ÇELİK: YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ

Hakkari Valisi Ali Çelik, olayın yağış ve rüzgardan kaynaklandığını söyledi.

Uçaktaki 180 yolcunun bulunduğunu ve güvenli şekilde tahliyelerinin yapıldığını belirten Vali Çelik, "Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle yolcu uçağı pisten çıkarak, ön tekeri yaklaşık 5 metre pistin dışına çıkmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma olmamıştır. Uçakta da herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Olayın teknik boyutu ile ilgili de firma yetkilileri bir açıklama yapacaktır" dedi.

BAKAN URALOĞLU: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Bugün Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na sefer yapan AJET'e ait VF 4316 sefer sayılı uçak 13.18'de iniş esnasında pistten çıkmış; uçağın ön dikme kısmı toprak alana girmiştir. 185 yolcu ve 7 mürettebatımız uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edilirken; olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Tüm yolcularımıza ve uçuş ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir