MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Halk isyan etmişti: Bakanlıktan Kozak’ı kurtaran karar!
Güncel
25 Ekim 2023 Çarşamba 15:49

Halk isyan etmişti: Bakanlıktan Kozak’ı kurtaran karar!

İzmir’in Bergama ilçesinde çam fıstığıyla ünlü Kozak Yaylası’nda bulunan Ayvatlar Mahallesi’ne DMR Doğaltaş Madencilik firması tarafından kurulmak istenen granit mermer ocağının ÇED süreci bakanlık tarafından iptal edilerek sonlandırıldı. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında köyde gerçekleştirilmek istenen halkın katılımı toplantısı mahallelinin tepkisi nedeniyle yapılmamıştı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir'in ve Kuzey Ege'nin cennet köşesi Kozak Yaylası'nda madenlere ve taş ocaklarına karşı doğa mücadelesi tam gaz devam ediyor. 

Son olarak İzmir'in Bergama ilçesinde projelendirilen ve bölge halkının büyük tepkisine yol açan mermer ocağıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

Kozak Yaylası’nda bulunan Ayvatlar Mahallesi’ne DMR Doğaltaş Madencilik firması tarafından kurulmak istenen granit mermer ocağının ÇED süreci bakanlık tarafından iptal edilerek sonlandırıldı.

İlgili proje için geride kalan yıl haziran ayında köyde yapılması planlanan halkın katılımı toplantısı bölge halkının tepkisi nedeniyle gerçekleştirilememişti.

HAMMADDE PATLATMA YÖNTEMİ İLE ARANACAKTI!
Şirket tarafından 6 milyon 130 bin 700 TL’lik maliyet ile 51 hektarlık ormanlık alana kurulmak istenen maden için alanda bitkisel toprak sıyrılacak ve hammadde arayışı için patlama çalışmaları yapılacaktı.

(Proje sahası)

PROJE SAHASI ORMAN VE TARIM ALANI
Proje alanının tamamı, İzmir- Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre tarım arazi ve orman olarak belirlenen alanlar içerisinde kalıyordu.

Proje alanına en yakın yerleşim birimi Demircidere Mahallesi olup, söz konusu mahalle merkezi talep edilen ÇED Alanına 1,4 km mesafede, en yakın konutu ise talep edilen ÇED Alanına 1,24 km mesafede bulunuyordu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir