MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hayvanlara iyi dövüşsün diye ekstazi veriliyor!
Güncel
21 Ekim 2019 Pazartesi 08:33

Hayvanlara iyi dövüşsün diye ekstazi veriliyor!

TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'na yapılan sunumla, 200 bin kişinin ve 60 bin köpeğin içinde yer aldığı köpek ve horoz dövüşlerindeki korkunç tablo tüm detaylarıyla ortaya çıktı. Hayvanlara iyi dövüşsünler diye ekstazi verilirken, bir dövüşte 200 bin euro (1.3 milyon TL) dönüyor.

TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'na Hayvan Hakları İçin Birleşim Hareketi Başkanı Mehtap Özer'in yaptığı sunum, korkunç tabloyu tüm detaylarıyla ortaya koydu. 

Hürriyet Gazetesi'nden Umut Erdem'in haberine göre, Özer'in komisyona köpek ve horoz dövüşleri ile ilgili yaptığı sunum Meclis tutanaklarına şöyle geçti: 

İYİ DÖVÜŞSÜN DİYE EKSTAZİ, METAMFETAMİN...
"Kangal ve horozlar dövüşleri için yasadışı fikstürler düzenleniyor. 'Güzellik yarışmaları' adı altında izinleri kolaylıkla alınıyor. Köpekler görücüye çıkıyor. Orada hemen maç bağlanıyor, arkasından da bölge bölge fikstürler oluşturuluyor. Ara turnuvalar sonucu final turnuvada en büyük bahislerle baş köpekler çıkarılıyor. Gün ağarmaya başlarken başlıyor. 200 köpek 2 saatte dövüşüyor. 2 ayrı ring kuruyorlar. Dövüşmek istemeyeni vuruyorlar. 2 dakika da sürebilir. En uzunu 40 dakika. Hayvanlardan biri ölüyor çünkü nefes darlığı geçiriyor, akciğeri patlıyor. Gündüz saat 12.00'ye varmadan bitirmeye çalışıyorlar. İyi dövüşsünler diye de ekstazi, captagon, metamfetamin gibi kimyasallar veriyorlar. Hatta metamfetaminde hayvanın psikolojik olarak geri dönüşü bile mümkün olmuyor.

Haberin devamı için tıklayınız... 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir