MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İKÇÜ'den açıklama: Büyükşehir'in yemek hizmeti kampüse neden alınmadı?
Güncel
21 Ekim 2022 Cuma 11:45

İKÇÜ'den açıklama: Büyükşehir'in yemek hizmeti kampüse neden alınmadı?

Katip Çelebi Üniversitesi yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yemek dağıtım araçlarına üniversite kapıları kapattı. Belediye ekipleri üniversite kapısı önünde dağıtım yapmak zorunda kalırken, öğrencilerin kaldırımda toz içinde yemek yedikleri görüntüler gündeme damga vurdu. Tepki çeken kararın ardından İKÇÜ yönetiminden açıklama geldi. Açıklamada resmi yazı ve 'ikinci öğretim yok' vurgusu yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik kriz döneminde öğrencilere destek olmak için kentte 6 üniversitede sıcak yemek desteğine devam ederken, çarpıcı bir gelişme gündeme damga vurdu. 

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yemek dağıtım araçlarına üniversite kapıları kapattı. Kampüs içine girmelerine izin verilmeyen belediye ekipleri, üniversite kapısı önünde yemek dağıtımını sürdürdü. Yüzlerce metre kuyrukta bekleyip yemek alan öğrenciler; kaldırımda ve araba lastiklerinin üzerine oturarak toz içinde yemeklerini yiyebildi.

Tepki çeken kararın ardından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden (İKÇÜ) açıklama geldi. 

Üniversiteden yapılan açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz yemek dağıtacağı haberinin Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla öğrenildiği belirtildi.

RESMİ YAZI VE 'İKİNCİ ÖĞRETİM' AÇIKLAMASI 
Dağıtıma ilişkin herhangi bir resmi izin talebi ya da bilginin üniversiteye ulaşmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi. 10 Ekim Pazartesi günü merkez kampüsümüze gönderilen araçlar giriş izinleri olmadığı için kampüs içerisine alınmamıştır. Kamu görevini yerine getiren iki kurum arasında devletin ilkeleri kapsamında işlemesi gereken izin sürecine ilişkin işleyiş belediye yetkililerine sözel olarak aktarılmış, talep için resmi yazı gönderilmesi gerektiği kendilerine iletilmiştir. Adı geçen tarihte tarafımıza resmi bir talep ulaşmamıştır. Sözlü görüşmelerimizde üniversitemizde ikinci öğretim bulunmadığı ve eğitim öğretimin 17.00'de sona erdiği, o saatten sonra dağıtıma ihtiyaç olmadığı, öğrencilerin yoğun olarak ikamet ettiği Balatçık Mahallesi girişindeki Balatçık Kapı'da dağıtım yapılması halinde daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılabileceği bilgisi yetkililere aktarılmıştır.

Açıklamada, üniversitede tüm öğrencilere 6 lira karşılığında her gün 4 çeşit yemek verildiği, ihtiyaç sahibi öğrenciler için ise ücretsiz yemek imkanı sağlandığı bildirildi.

Katip Çelebi İZBAN durağının hizmete açılmasına yönelik 5 yıldır süren müzakerelerde belediyenin olumsuz tutumu nedeniyle sonuç alınamadığı da açıklamada belirtildi. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Deliadam
 21 Ekim 2022 Cuma 12:42
izin alınması veya bilgi verilmesi (adı her ne ise) mantıklı olabilir ancak dağıtıma ihtiyaç yok ise yemek yiyenler kim ?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir