MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İTO Başkan Adayı Özgener'den Otokent turu
Ekonomi
2 Şubat 2018 Cuma 15:13

İTO Başkan Adayı Özgener'den Otokent turu

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Buca'da Otokent esnafını ziyaret etti. Kendisinin de otomobil sektöründe faaliyet gösterdiğini söyleyen Özgener, "İçinizden biri olarak sorunlarınızı iyi biliyorum. En önemli iki sorundan biri olan Balçova-Otokent arasındaki bağlantı yolunun hayata geçirilmesi için yetkililerle görüşeceğiz. Ayrıca galerici esnafın mesleki yeterlilik belgelerine yönelik sıkıntılarını da bu yıl sonuna kadar çözüme kavuşturacağız" dedi.

İZMİR - Nisan ayında yapılması planlanan İzmir Ticaret Odası seçimlerinde yönetim kurulu başkanlığına aday olan işadamı Mahmut Özgener'in Otokent esnafı ziyaretine Ege Otomotiv Derneği (EGOD) önceki başkanlarından Mustafa İduğ, İTO 56. Ulaşım Araçları Satış Grubu Meslek Komitesi Meclis üyesi adayı Hüsnü Aydın ile Elmas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu da eşlik etti. Otokent Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, yönetim kurulu üyeleri ve İTO 56. Ulaşım Araçları Satış Grubu Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Coşar tarafından karşılanan Özgener, hem yaşanan sorunları dinledi hem de bölge için hazırladığı projeleri anlattı.

"BALÇOVA'DAN DA ULAŞIM SAĞLANACAK"
Otokent'teki en önemli sorunların başında ulaşım geldiğine dikkat çeken Özgener, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile görüşülerek Balçova bölgesinden Otokent'e bağlantı yolu yapılmasını sağlamak için tüm gayretimizle destek olacağız. Böylece ulaşım sorununu ortadan kaldırıp, esnafın daha fazla iş yapmasının önünü açacağız. Sorunun çözümü olacak makamlarla görüştüm. Bunu çözmek benim sizlere taahhüdümdür" dedi.

"2018 SONUNDA ELİNİZDE"
Otokent'te yaklaşık 2 bin 200 esnaf ve 360 civarında oto galerinin bulunduğu sözlerine ekleyen Özgener, "Bölgede çalışan galerici arkadaşlarımızın mesleki yeterlilik belgesi alması konusunda sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Sadece yetki belgesine sahip olan kişilerin galericilik yapacak olması sektöre nefes aldıracak. Ama yavaş ilerleyen yetki belgesi alım süreçleri esnafımızı zor durumda bırakıyor. Biz bu süreci hızlandıracağız. Galerici yerine Kara Taşıtları Alım Satım Uzmanı ismini alacak olan esnafımıza yetki belgelerinin 2018 sonuna kadar teslim edileceğinin sözünü veriyoruz" diye konuştu. Sıfır otomobil satıcıları ile ikinci el araç satış şirketleri arasında ortak bir bağ kurulması gerektiğini de vurgulayan Özgener, her iki sektörün birbirine ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

"DESTEĞE HAZIRIZ"
Otokent Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir ise ziyaretten son derece mutluluk duyduklarını açıkladı. Başkan adayı Özgener'e seçim yarışında başarı dileyen Demir, "Sayın Özgener'in söylediği projeler bizleri heyecanlandırdı. Sorunlarımız biran önce çözülmesi için bizler de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İnşallah siz seçilirsiniz bizim de sorunlarımız biter" dedi.

ESNAFLA ÖZÇEKİM
Toplantının ardından Özgener ve beraberindekiler Otokent esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Esnafla selfie çekilen Mahmut Özgener, cumartesi ve pazar günleri kapalı olan noterlerin hafta sonları da hizmet vermesini isteyen esnaflara konuyu araştırarak çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

"BİR DAHA NASİP OLMAZ"
İTO 56. Ulaşım Araçları Satış Grubu Meslek Komitesi Meclis Üyesi adayı Hüsnü Aydın da otomobilci bir ismin başkanlığa aday olmasından dolayı gurur duyduklarını kaydetti. Aydın, "Bir daha böyle kendi içimizden bir başkan adayı nasip olmaz. Bizim sorunlarımızı en iyi bilen birinin başkan adayı olması bizler için mutluluk kaynağı. Bizler de bu süreçte gereken desteği vereceğiz" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir