MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İTO’da seçime doğru: Özgener’in kartları açıldı, gözler Demirtaş’ta!
Ekonomi
18 Ocak 2018 Perşembe 12:19

İTO’da seçime doğru: Özgener’in kartları açıldı, gözler Demirtaş’ta!

Özgener’in adaylık kararı, kendisine birçok cepheden gelen destek ve İTO yönetiminde yaşanan istifa depremi sonrası gözler 26 yıllık başkana çevrildi…

GERÇEKİZMİR – İzmir iş dünyasının 132 yıllık çatısı Ticaret Odası’nda nisan ayında yapılacak seçimler öncesi heyecan şimdiden yükseldi.

Kentin tanınmış işadamı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener’in yola çıkarken birçok kesimden aldığı güçlü destekle başkanlığına adaylığını açıklamasının hemen ardından İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) yaşanan istifa depremiyle seçim kulisleri üç ay öncesinden hareketlendi.

Süreçte Ankara’daki temaslarının yanı sıra Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ile bir görüşme yapan, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ve Tütün İhracatçıları Birliği Başkanlığı görevini yürüttüğü Ege İhracatçılar Birliği’nden de tam destek alan Özgener’in adaylığına İzmir Ticaret Odası’nın muhalif kanadı da olumlu bakarken, bu cephenin önemli isimlerden de açık destek gelmişti.

Son olarak İTO Başkanvekili Jak Eskinazi, Sayman Üye Mert Pala, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Tüzün ve Nevzat Artkıy’ın yönetimden istifa kararı alıp değişim vurgusuyla verdikleri destekle Özgener’in kartları büyük ölçüde açılırken gözler Başkan Ekrem Demirtaş’a çevrildi.

Ankara’dan, kentin diğer büyük odalarında, odanın muhalif kanadında ve kendi yönetimindeki 4 isimden de destek olan Özgener’e karşı Demirtaş’ın hamlesinin ne olacağı merakla beklenmeye başladı.

4 istifanın sandıkta çok etkili olmayacağını düşündüğü bildirilen Demirtaş seçim için şimdiden düğmeye bastı.

Birinci Kordon’da bir ofisi tutan Demirtaş’ın komite seçimleri için 4-5 kişilik bir ekiple startı verdiği öğrenilirken, Özgener’e ‘dışarıdan’ verilen desteğin odada ‘müdahale’ algısıyla bir dezavantaja dönüşebileceği de konuşuluyor.

Öte yandan Özgener’e karşı ‘ithal aday’ kozunu da kullanması beklenen Demirtaş’ın en büyük gücü yine 50 bin üyeli odada 26 yıllık iktidarının getirdiği büyük etki olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir