MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Doğan kurultay sonrası istifa sayısını açıkladı!
Politika
7 Mayıs 2024 Salı 14:36

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Doğan kurultay sonrası istifa sayısını açıkladı!

İYİ Parti İzmir teşkilatında kurultay sonrası yaşanan tartışma devam ediyor. İlçelerden peş peşe istifa açıklamaları gelirken İl Başkanı Doğan binlerle ifade edilen üye kayıplarına karşılık İzmir’de kurultay sonrası 400 kişinin istifa ettiğini açıkladı. Doğan partinin İzmir’deki üye sayısını da açıklarken, “İzmir’de bir kaos yok. Kaos varmış gibi göstermeye çalışanlar var” diye konuştu.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti’de 31 Mart yerel seçimlerinde alınan başarısız sonuçların ardından Kurucu Genel Başkan Meral Akşener kurultay kararı vermiş ve aday olmayacağını açıklamıştı.

Seçimlerin ve kurultayın ardından partide tartışmalar ve istifalar devam ederken Müsavat Dervişoğlu’nun Genel Başkan seçilmesinin ardından İzmir teşkilatındaki hareketlilik sürüyor.

Süreçte partinin İzmir delegelerinin çoğunluğu genel başkan adayı Koray Aydın’ı desteklemiş ve parti içi gerilim yükselmişti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan toplu istifalar ile Bornova, Gaziemir ve Bayraklı’da başkan ve yönetim düşmüştü.

Dün ise 5 ilçede daha istifa depremi yaşandı ve Çiğli, Aliağa, Tire, Foça ve Menderes’te yaşanan toplu istifalar ile başkan ve yönetim düştü.

Yaşananların ardından partinin İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile görüşürken istifalar ve parti içi tartışmalara dair açıklamalarda bulundu. Doğan Dervişoğlu’nun genel başkan seçildiği kurultay sonrası İzmir’de istifa eden üye sayısını açıklarken, “İYİ Parti’de bir kan kaybı ve kaos yok. Varmış gibi göstermeye çalışanlar var. Kendilerine başka partide siyasi ikbal yaratabilmek adına partimizi kullanmaya çalışıyorlar” ifadesini kullandı.

KURULTAY SONRASI İSTİFA EDEN SAYISI 400!

İzmir İl Başkanı Doğan istifalarla ilgili olarak, “İzmir’de bir kaos yok. Kaos varmış gibi göstermeye çalışanlar var. Fark bu. İddia edildiği gibi binlerce istifa yok. Olayı kurultaya bağlayacaklarsa İzmir’de kurultaydan sonra 400 kişi istifa etti. Çiğli için basında 100 kişi istifa etti denildi ama 39 kişi istifa etti. Burada basını suçlamıyorum. Size bilgi böyle geliyor. 24 bin civarında şu an üye sayımız. 400 kişinin istifasını kan kaybı olarak sunanlara söylüyorum." diye konuştu. 

8 İLÇEDEKİ İSTİFA DEPREMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

Doğan ilçelerden gelen istifa açıklamaları ile ilgili olarak ise Doğan,  "8 ilçenin adı geçiyor. Bu ilçelerin bir kısmı zaten yeni seçilen yönetimler. Meclis üyesi adayı oldular, yönetimleri zayıfladı. Yeni yönetim oluşturulması için istifa ettiler. Örneğin; Menderes, Tire, Aliağa. Bunlar yeni yönetimin seçim öncesinde konuştuğumuz görevden aflar ve yeni yönetimin önün açmak için atılmış adımlar. Kurultayı gerekçe göstererek istifa eden 2 ilçe başkanımız var; Biri Gaziemir biri de Bornova. Çiğli ilçe başkanı göreve devam ediyor. Ortada İYİ Parti’de bir kan kaybı ve kaos yok. Varmış gibi göstermeye çalışanlar var. Kendilerine başka partide siyasi ikbal yaratabilmek adına partimizi kullanmaya çalışıyorlar. Kurultaydan bu yana istifa sayısı 400. 20 binin üzerinde üyesi olan partimizde cüzi bir rakam. Tabi ki her bir üyemiz değerli. Partiye zarar vermek isteyen bu tip kişilerle mücadelemiz devam edecek. Üye sayımızda normal bir dalgalanma var. Üye kaybımız yok. İstifa etmelerine rağmen partiye zarar vermek isteyenler var. Çiğli’de 100 kişi istifa etti dediler sadece 39 kişi istifa etti. Çiğli ilçe başkanı görevine devam ediyor. Çiğli eski ilçe başkanı istifasını açıkladı. Özetle bilgi kirliliği ile basını da manipüle edenlerle mücadele ediyoruz" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir